Kodin saanut: DONDO

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

10/2013

DONDO

* n. 2-3v

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

5.11.2013

Dondo on pelastanut eläinsuojelija Cornelia Stan, joka huomasi naapureidensa kohtelevan koiraansa, Dondoa, kaltoin. Onneksi taitava karkuri Dondo pääsi milloin mistäkin aidan raosta, yli tai ali, karkureissuilleen mm. syömään, sillä omistajat eivät Dondoa ruokkineet. Nyt Dondo on turvassa OneVetin hoitolassa Bukarestissa, jossa se etsii loppuelämänsä kotia.

Dondo on pienikokoinen, n. 10kg painava.

Dondon pitkä ja kihara turkki tulee vaatimaan hoitoa ja trimmausta, mihin uuden kodin tulee varautua. Dondo haukkuu melko paljon, joten kerrostaloon tämä kiharaturkki ei välttämättä sovellu.

Dondo tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Vierasta ihmistä kohtaan Dondo on alkuun vetäytyvä, mutta tuttujen kesken hän on iloinen häseltäjä. Ihan pienten ja kovin vilkkaiden lasten kotiin pojasta ei välttämättä siis ole, vaikka Dondo varmasti reipastuukin kodissa, joka osaa antaa sille aikaa ja joka näyttää uusienkin ihmisten olevan mukava juttu.

 

25.11.2013

Dondo on löytänyt oman kodin Sveitsistä!

 

Varaajana toimi Nea.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: