Kodin saanut: JAAN (nyk. Max)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

JAAN

* s. 19.5.2012 / 1 v 3 kk

* uros (kastroitu)

* Rakvere, Viro.

Karl ja veljensä Jaan ovat tarhalla toukokuussa 2012 syntynyt aktiivinen kaksikko. Veljekset ovat rohkeita ja leikkisiä kaveruksia, joiden kanssa ei aika tule varmasti pitkäksi. Pojat viihtyvät sylissä rapsuteltavana ja ovat kaikin puolin todellisia kultaisia kehruukoneita. Veljeksistä Jaanilla on pidempi valkea sukka vasemmassa käpälässä ja naamassa vähän enemmän valkoista. Pojat ovat jo hienosti rokotetut.

10.12.2012 Jaan kävi pikaisesti uudessa kodissa mutta kodin allergiaoireiden vuoksi palasi takaisin kotiaetsimään hoitopaikkaansa pääkaupunkiseudulle. Jaan on reipas poika ja toiset kissat, koirat ja lapset ottaa vastaan avoimesti. Jaan on todellinen sylikisu, rohkea, komea ja hakee todella paljon huomiota (todellakin kehruukone), puskee ja kiipeää itse syliin. Jaan sopisi hyvin myös toiselle leikkisälle kisulle kaveriksi.

Jaan sai nimen Max ja kodin tyttökissan kaverina Espoosta joulukuussa 2012.

22.8.2013 Maxin huono onni sen kuin jatkuu ja nyt Maxin kasvettua isoksi luonteet eivät käyneet enää yhteen talon toisen kissan kanssa ja Max etsii uutta kotia. Maxilla on nyt elokuussa ikää vuosi ja 3 kk. Max on ihana, vilkas teinipoika, joka kaipaa paljon huomiota ja leikittäjää. Ehkä joku samantyyppinen kaveri voisikin sopia kaveriksi. Kissa, joka siis jaksaa leikkiä rajuja painimisleikkejä.

Mutta Max on myös omistushaluinen omaa ihmistä kohtaan. Ilkikurinen ja älykäs kissa, joskus tuntuu että ärsyttää tahallaan! Toisen kissan pitäisi myös pystyä pitämään puolensa esim. ruoan suhteen, koska Maxilla on tapana syödä toisenkin ruoat ja siksi vielä painoa kertyy, vaikka iso kissa on muutenkin. Varminta voisi olla, jos Max saisi kodin ainoana kissana talossa, jossa sillä on myös paljon tilaa leikkiä.

Max kävi keväällä eläinlääkärissä kun sen maha tuntui olevan välillä löysällä ja Max on ilmeisesti kala-allergikko, sitä ei testattu muuten kuin antamalla erikoisruokaa, mutta tämä auttoi ja Max on sen jälkeen syönyt kalatonta ruokaa. Lisäksi Maxilla on pieni napatyrä, mutta siihen eläinlääkäri ei kommentoinut muuta kuin, että sellainen on.

Max tykkää että ruoka tulee tietysti ajallaan. Tykkää kaivautua sänkyyn peiton alle ja muihinkin pikku koloihin, utelias karkuri (rappukäytävässä on vierailtu). Kehrää kuin traktori ja nauttii huomionosoituksista. Ei varsinaisesti viihdy sylissä pitkiä aikoja, mutta tulee kiinni ihmiseen sohvalla ja yöllä haluaa nukkua vaikka ihmisen päälläkin. Nyt tottunut nukkumaan öisin samaan aikaan ihmisten kanssa 6.30 asti, joskus viikonloppuna nukkuvat pidempäänkin.

Max on lasten kanssa hyvä, eli sopii myös lapsiperheeseen. Tosin leikit ovat rajuja ja voi pienimpiä ja kissoihin tottumattomia häiritä. Lapset voivat hyvin pitää Maxia sylissä. Ei pelkää vieraitakaan, mutta jos lapsia on paljon, silloin mieluummin menee pois.  Ei mau’u paljoa, mutta siitä lähtee kurina kun juoksentelee ja periaatteessa “puhuu” paljon, mutta ei sellaista ikävää maukunaa. Enemmänkin raapii sit ovia, jos ne on kiinni. Koti kertoo lisäksi, että ovat käyneet kerran ulkona ja Maxista saa varmaan kivan ulkoilutettavan kissan, koska rohkaistui aika nopeasti, vaikka kiire rappukäytävään oli ensimmäisellä kerralla.

Päivitystä kodista 10.9.2013: Max on hyvin seurallinen eli on lähes aina läsnä; tekee sitten ruokaa, ripustaa pyykkejä tai katsoo telkkaria. Haluaa siis olla siellä missä ihmisetkin on. Tulee syliin, kun istuu sohvalla ja on kova leipomaan. Tyttöjen sylissä on rauhallinen, mutta kun minä otan syliin haluaa peuhata eli puree mun sormia. Ja tarvitsee siis ehdottomasti kunnon raapimispuun, koska kynnet ovat melko pitkät ja tottelee, kun kieltää ettei esim. sohvaa saa raapia. 🙂 Ja vastaa kun sille puhuu!

Max rakastaa tuota pientä valkoista kisua, joka näkyy kuvissa, siitä lähtee maukunta ja saa sen käsittelyssä kyllä kyytiä. On kyllä ihana kissa, mutta eilen oli taas niin kova matsi, toivon että Maxille löytyisi pian uusi koti.

17.9.2013 Max on käynyt juuri uusimassa flunssarokotteensa ja olisi siis kaikin puolin valmis muuttamaan uuteen kotiinsa.

Max sai uuden kodin ainoana kissana marraskuussa 2013.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: