Kodin saanut: JOEY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

JOEY

* synt. 5/2013

* uros

* Romaniassa

 

13.9.2013

Joey asuu tällä hetkellä Romaniassa Glinan tarhalla. Joey on päätynyt tarhalle jokin aika sitten löydyttyään tarhan läheisyydessä olevalta pellolta ryteikön keskeltä veljensä kanssa. Veljekset olivat löytymishetkellään erittäin huonossa kunnossa ja kärsivät todella pahasta keuhkokuumeesta. Joeyn onnistui kuitenkin hoitoon päästyään selättää tämä tauti ja pieni pippurinen poika voimistuikin päivä päivältä ja nyt heikkoudesta ei ole enää tietoakaan.

Joey on nyt siis arviolta 4kk vanha ja korkeutta pojalla on reilut kolmekymmentä senttiä. Korkeutta tulee luultavimmin vielä jonkin verran ja aikuisena Joey tulee olemaan 45-50cm korkea. Painoa pikkumiehellä on tällä hetkellä 5-6kiloa.

Joey on kaikkea mitä pennulta voi toivoa. Se on leikkisä, iloinen, ystävällinen ja rakastaa ihmisiä. Joey elää tarhalla vapaana laumassa ja tulee siis muitta mutkitta toimeen ihan kaikkien kanssa. Se kunnioittaa upeasti vanhempia koiria kun ne komentavat poikaa rauhoittumaan leikkien mennessä liian rajuksi tai jos pikkuherra yrittää tulla tunkeilemaan kupille samaan aikaan. Joey hakeutuu ihmisten luokse syliin helliteltäväksi, rapsutuksia saamaan ja leikittämään. Se ottaa loistavasti kontaktia ihmiseen jos mukana on pallo tai nameja ja muutenkin se touhottaa mukana erittäin kiinnostuneena paikasta toiseen.

Tapasimme Joeyn Romanian matkallamme 22.8.13. Tarhalle tullessamme vastaan juoksi lauma koiria innokkaana katsomaan tulijoita. Muutamia moikattuamme huomasimme, että isompien koirien jaloissa pyörii pikkuinen töpöhäntäinen Joey aivan innosta ratkeamaisillaan siitä, että tarhalle tuli uusia ihmisiä. Joey on todella reipas ja avoin pentu eikä se arastellut yhtään vaikka olimme sille täysin tuntemattomia. Joey hurmasi meidät kaikki ja saikin osakseen jokaisen huomion vuorotellen niin rapsutuksien ja leikityksen kuin sylissä pidonkin muodossa. Kuumuudesta huolimatta pikkumies jaksoi leikkiä ja touhuta pallon kanssa sekä meidän ihmisten mukana. Kyseessä on siis aktiivinen pieni hurmuri. Lähdettyämme tekemään kierrosta tarhalla jäi Joey kuitenkin nätisti odottelemaan oman laumansa kanssa varjoon, eikä turhaan lähtenyt tarhojen väliin poukkoilemaan.

Joeystä saisi loistavan kaverin harrastuksiin ja se hoksaa asiat todella nopeasti. Joeyn kanssa leikkiessämme huomasimme sen monesti nousevan takajaloilleen ja huitovan etutassuillaan innostuksissaan, tästä pikkumiehestä voisi olla siis myös tasapainoa vaativaan lajiin harrastuskaveriksi. Iloisen, reippaan ja avoimen luonteensa puolesta Joey sopisikin monenlaiseen kotiin. Elettyään isossa laumassa leikkisä koirakaveri voisi olla Joeyn mieleen, mutta toki jos tarpeeksi kavereita pääsee muutenkin näkemään niin herra pärjäisi varmasti myös ainoana koirana. Kunhan tulevassa kodissa on tarjolla tarpeeksi liikuntaa ja paljon yhdessä oloa sekä läjäpäin rakkautta, on Joey varmasti tyytyväinen.

Mikäli kaipaat elämääsi vauhdikasta leikkisää ilopilleriä joka jaksaa touhuta kanssasi niin treenikentällä kuin kotitöiden parissa, voisiko Joey olla sopiva juuri sinulle?

30.9.2013

Joey on varattu omaan kotiin Tanskaan.

 

Joey tullaan luovuttamaan tulevaan kotiin sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja Eu-passin kanssa.

 

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja muistathan ettet tarjoa koiralle kotia hetken mielijohteesta, vaan ajatuksesta että se viettää kanssasi mahdollisesti jopa seuraavat 15 vuotta.

 

Yhteydenotot Tanjalle

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: