Kodin saanut: SUNNY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

SUNNY

* n. 9kk (synt.12/2012)

* narttu

* steriloitu

* Suomessa

 

 

 

 

 

20.05.2013

Joulukuisena pakkasaamuna “Save and Care Dog Rescue”- järjestön eläinsuojeluaktiivit löysivät pahvilaatikon, jonka sisältä paljastui neljä pienen pientä palelevaa koiranpentua. Pennut vietiin turvaan yksityiselle tarhalle, jossa ne ovat saanet kasvaa ja vahvistua. Pennuille annettiin nimet Antonia, Cassie, Sunny ja Tony. Tony on pentueen ainoa poika. Pennut ovat nyt noin 6kuukauden ikäisiä.

Tarhalla pennut ovat tottuneet niin ihmisiin kuin muihin koiriin ja tulevat kaikkien kanssa toimeen. Myös kissoihin pennut ovat saaneet tutustua. Kaikki lapsosista ovat leikkisiä, aktiivisia ja sosiaalisia.

Beigenvärinen kaunotar, Sunny on pentueen rauhallisin ja luonteeltaan pehmein. Sunny rakastaa ihmisiä ja leikkii mielellään muiden koirien kanssa. Vaikka Sunny on rauhallisin pennuista, riittää silläkin kuitenkin energiaa ja tyttö on aktiivinen ja sosiaalinen, niin kuin pennun kuuluukin olla. Suloinen Sunny heittäytyy usein selälleen ihmisen edessä ja vaatii rapsutuksia ja ihmisen huomion itselleen. Sunny kaipaa kotia, jossa sen kanssa halutaan touhuta ja jossa tyttöä halutaan aktivoida, mutta jossa se myös saa makoilla kaverina sohvalla tai lattialla ja vain nauttia omista ihmisistään.

Vaikka Sunny tulee toimeen kaikkien koirien kanssa tarhalla, emme silti suosittele sitä samanikäisen nartun kaveriksi. Pennuissa on taustalla jotain vahvempaa rotua, joten tulevan kodin täytyy omata vahva koirakokemus ja olla valmiita panostamaan tapakasvatukseen.

Sunny painaa tällä hetkellä noin 12-15 kiloa ja tulee kasvamaan aikuisena keskikokoiseksi.Sunny tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, tunnistemerkittynä, madotettuna ja ulkoloishäädettynä.

Huomioithan, että koiran tulee mahtua elämääsi ainakin seuraavat 10 vuotta, niin ylä- kuin alamäissäkin. Tulevan kodin tulee muistaa, että pennulle tarvitsee opettaa kaikki alusta alkaen, sisäsiisteydestä, remmikävelystä ja muista suomalaisen kotikoiran tärkeistä opeista lähtien. Pennut etsivät motivoituneita, sitoutuneita ja rakastavia koteja loppuelämäkseen, eikä niitä tule ottaa hetken mielijohteesta.

07.06.2013

Sunnylle lisätty kuvia ja video.

3.8.2013

Sunnyn sisarukset ovat kaikki jo saaneet kodin Suomesta ja viimeinenkin sisaruksista lähtee omaan kotiinsa 7.8.13. Jottei Sunny jäisi yksin tarhalle kaikkien tuttujen koirien lähdettyä, tulee se siskonsa kanssa samalla lennolla Suomeen kotihoitoon harjoittelemaan normaali kotikoiran tapoja. Vielä hienompaa olisi jos se pääsisi tuolloin matkaamaan suoraan omaan loppuelämän kotiinsa. Olisiko tämän miellyttävä luonteisen reippaan, avoimen ja aktiivisen tytön paikka juuri sinun luonasi?

7.8.2013

Sunny saapui kotihoitoon Suomeen!

4.9.2013

Sunny on ollut Suomessa kotihoidossa nyt jo lähes kuukauden. Tässä ajassa Sunny on ehtinyt kotiutumaan jo kotihoitopaikkaansa ja oppinut monia tärkeitä kotikoiran tapoja.
Sunny on melko ujo tyttö turvalliselta tarhalta pois jouduttuaan ja uudet asiat sekä ihmiset jännittävät sitä. Elettyään koko pentuaikansa tutulla tarhalla tuttujen ihmisten ja sisaruksiensa ympäröimänä, on tämä uuteen maailmaan joutuminen ollut neidille kova paikka ja joka päivä vastaan tulee vieläkin uutta. Vihdoin kun neidin luottamuksen kuitenkin ansaitsee, osoittaa neiti rakkauttaan 100%:sesti. Se seuraa joka paikkaan ja heittäytyy leikkisäksi tuttujen ihmisten kanssa.

Kotihoitopaikan vanhemman uros koiran kanssa Sunny tulee toimeen hyvin ja leikkii tämän kanssa innokkaasti, mutta ruokaansa ja paikkaansa se puolustaa. Kissojen kanssa Sunny tulee hienosti juttuun ja nukkuukin näiden kanssa, joten uusi koti kissaperheessä ei olisi mahdottomuus. Lapsia Sunny arastaa kotihoitopaikassa,mutta ei ole millään tavalla agressiivinen. Sunnylle sopisikin paremmin koti aikuisperheestä tai lasten olisi hyvä olla jo isompia.
Ruoka neidille maistuu hyvin ja tyttö on kaikinpuolin terveen oloinen. Myös sisäsiisteys on hyvällä mallilla, eikä varmasti mene kauaa ennenkuin senkin oppii.
Ulos Sunny siis tekee tarpeitaan ja ymmärtää ulkona käymisen idean,mutta edelleen jännittää ulkona eniten, sillä siellä on eniten uutta ja ihmeellistä vastassa. Määrätietoisella otteella on kuitenkin alkanut menemään ulkoilut jo koko ajan paremmin.
Yksinollessaan neiti keksii pieniä tuhotöitä joten aktiviteettejä neidille tulee tulevan kodin pystyä tarjoamaan. Jonkun verran myös ulvoo perään kun on yksin, eli kerrostalo ei ole ehkä se sopivin asumismuoto tälle neidolle. Sunny ei kuitenkaan hauku lainkaan vaan ainoastaan itkee perään kun kotoa lähdetään. Sunnystä saa määrätietoisella kasvatuksella mahtavan ystävän ja neidin rohkaistuttua myös hyvän harrastus koiran ja innokkaan lenkkiseuralaisen.

Mikäli kaipaat rakastavaa, omistautunutta ja leikkisää koiran alkua joka kaipaa sopivasti aktiviteetteja, hieman rohkaisua ja paljon yhdessä oloa, voisi Sunny olla sinulle juuri sopiva.

2.10.2013

Sunnyllä kävi aivan erityisiä vieraita menneenä viikonloppuna ja tämän seurauksena neiti varattiin omaan rakastavaan kotiin!

 6.10.2013

Sunny matkasi omaan kotiinsa 5.10.2013 ja ensihetken kuulumiset ovat olleet mitä parhaimpia. Ujoudestaan huolimatta neiti on ottanut muuton uuteen paikkaan rauhallisesti ja on ollut seurallinen ja reipas. Se on hakenut aktiivisesti huomiota uuden perheensä ihmisiltä ja tutustunut kiinnostuneena uuteen kotiinsa. Ulos tyttö lähtee mieluusti ja ulkona tavatut koirakaverit on otettu innolla vastaan. Kiitos Sunnyn kodille näistä kuulumisista ja onnea yhteiselle taipaleelle.

 

Sunnyn kodin etsinnässä auttoi Tanja

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: