Kodin saanut: JUICY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 JUICY

* arvioitu syntymäaika 11/ 2012

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

26.7.2013

Juicyn tiedossamme oleva tarina alkaa vasta hiljattain. Juicyn oli eräänä kesäkuisena iltana löytänyt kadulta juoksentelemasta yhteistyökumppanimme Carmenin äiti, joka oli poiminut pojan talteen ja toimittanut tyttärelleen. Juicy oli löytyessään hyvässä kunnossa eli se on melko todennäköisesti ollut jonkun lemmikki, josta on haluttu syystä tai toisesta päästä eroon.

Carmen oli tähän super iloiseen, sosiaaliseen poikaan rakastunut ja vienytkin sen tarhan sijaan omistamaansa tyhjään asuntoon, jota asuttaa entuudestaan neljä jo sivuillammekin olevaa koiraa (Gina, Magic, Mellie ja Spotty).  Vaikka elämä tyhjässä asunnossa on yksitoikkoista ja ankeaa, virikkeitä ja vaihtelua on vähän, mutta ainakin Juicy ystävineen on turvassa, lämpimässä ja ne eivät kärsi nälästä. Carmen rakastaa suuresti näitä yksityisiä hoidokkejaan ja on surullinen siitä ettei pysty tarjoamaan niille parempaa elämää. Pieni, iloinen, leikkisä poika on tuonut touhuillaan hieman uutta elämää tylsään arkeen tyhjässä asunnossa, mutta toiveissa olisi tietysti oma koti jossa Juicy pääsisi elämään tasapainoista, laadukasta ja onnellista koiran elämää rakastettuna perheenjäsenenä.

Juicy on kätevän kokoinen pieni koira. Korkeutta pikkumiehellä on 30cm ja painoa on kertynyt 7,5kg. Toki hieman korkeutta ja painoa saattaa vielä tulla miehistymisen myötä, sillä Juicy on nyt vasta 8kk ikäinen ja se mahdollisesti vielä saattaa hieman kasvaa, mutta suuren suurta Juicystä ei aikuisenakaan tule.

Kulkurien aktiivit tapasivat Juicyn Romanian matkallaan 18.7.13. Ensimmäinen sana mikä pojasta tuli mieleen oli IHANA! Juicy on mahtava ilopilleri, joka leikittää kanssa eläjiään sekä vieraitaan innokkaasti. Poika on erittäin sosiaalinen ja ottaa ihmisiin kontaktia aktiivisesti. Se on ystävällinen ja energinen eli pojasta saisi varmasti kaverin monenmoiseen harrastukseen. Juicy ottaa kaikki ihmiset avosylin vastaan, eikä muiden koirienkaan kanssa mitään ongelmia ole ilmennyt. Poika innostui leikittämään kanssaan asuvaa Ginaa, johon se oli selkeästi mieltynyt enemmän kuin muihin kanssaan asuviin koiriin. Leikki yltyi välillä melko rajuksi ja kovakouraiseksi ja Juicy roikkui Ginassa kiinni mistä milloinkin vain sai otteen. Eli kovin aran koiran kaveriksi Juicyä emme suosittele, sillä rämäpää luonteensa puolesta pikkumies tarvitsee samanhenkisen leikkikaverin. Myöskään toisen samanikäisen uroksen kaveriksi emme poikaa suosittele juurikin tämän rämäpäisen luonteensa vuoksi, välttääksemme turhat kärhämät.

Juicy voisi sopia monenlaiseen kotiin sosiaalisen, avoimen ja rohkean luonteensa puolesta. Tuleva koti voisi sijaita myös kerrostalossa sillä poika haukkui ainoastaan villiintyessään leikin tiimellyksessä, mutta muuten se ei turhia hauku. Pienestä koostaan huolimatta Juicy tulee aktiivisena koirana tarvitsemaan reilusti liikuntaa ja virikkeitä pysyäkseen tyytyväisenä. Tulevan kodin tulee myös huomioida, että Juicy ei mahdollisesti tiedä mitään normaali kotikoiran tavoista ja näin ollen sille tulee opettaa kaikki aina sisäsiisteydestä lähtien. Etsitkö siis iloista, energistä, sosiaalista pientä koiranalkua? Suloista hassuttelijaa joka kommelluksillaan ja villeillä leikeillään saa hymyn huulille huononakin päivänä. Reipasta harrastuskaveria ja lenkkiseuraa joka illan hämärtyessä kaivautuu sylisi lämpöön saamaan hellyyttä.

14.8.2013

Juicy on varattu omaan rakastavaan kotiin Suomeen.

31.8.2013

Juicy matkasi tänään Suomeen omaan loppuelämän kotiinsa.

 

 

Juicyn kodinetsintää hoiti Tanja

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: