Kodin saanut: JUNIOR

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

JUNIOR

 * arvioitu syntymäaika 05/2013

* uros

* Romaniassa.

 

 

 

 

1.8.13

Pienen, hieman onnettomien tähtien alla syntyneen koirapojan elämä muuttui kertaheitolla, kun Bukarestilainen eläinsuojelija Mihai Grigorie löysi pienen karvapalleron kadulta kesäkuisena iltana. Junioriksi nimetty koiravauva pääsi turvaan uuden Dog Rescue yhdistyksen tarhalle.

Juonior elelee tarhalla muiden pelastettujen koirien kanssa ja tulee hyvin kaikkien kanssa toimeen. Junior katselee isommista koirakavereista mallia, aivan kuin ajatellen ”tuollainen minustakin tulee isona”. Junior on aktiivinen ja leikkisä pentu, niin kuin pennun tulee ollakin. Junior ei ujostele ketään eikä mitään, vaan on kaikessa mukana suurella innolla.

Junior etsii kotia, jossa koiranhankintaa on harkittu tarkasti. Juniorin tulevassa kodissa ymmärretään että pentukoiraan sitoutuminen tarkoittaa 10-15 vuoden yhteiseloa, niin ylä- kuin alamäissä. Junior tulee tarvitsemaan opastusta kotikoiran tavoille kannustavin menetelmin. Junior tulee kaipaamaan aktivointia ja touhuttavaa, mutta etenkin rakkautta, hellyyttä ja yhteistä kivaa tekemistä.

Junior on nyt noin kahden kuukauden ikäinen ja tulee kasvamaan isona suunnilleen 10 kilon painoiseksi. Juniorista ei siis kovin isoa koiraa tule. Junior läpikäy nyt tarhalla pentujen rokotusohjelman ja tulee olemaan valmis matkustamaan omaan kotiinsa syyskuun alussa.

Junior tullaan luovuttamaan sirutettuna, rokotettuna sekä mato- ja loishäädöt saaneena. Juniorin matkassa tulee myös oma EU-passi.

Huomioithan, että tuleva koti sitoutuu steriloimaan pennun kohtuullisen ajan kuluessa Suomessa (Kulkurit osallistuvat sterilointikuluihin 25 %:lla).

Tutustuthan huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.


6.8.13

Junior on varattu omaan kotiin Suomeen 🙂


13.8.13

Juniorin varaus peruuntui pojasta riippumattomista syistä. Junior etsii siis edelleen sitä ikiomaa loppuelämän kotia.


14.8.13

Junior on varattu Suomeen 🙂
21.9.13

Junior saapui omaan kotiinsa!

Juniorin kodinetsinnässä auttoi Anna-Aurora

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: