Kodin saanut koira: LEA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

LEA

* n.6.v

* steriloitu narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

11.11.2013

Lea eli pitkään Romaniassa, Targovisten kylän kaduilla ei kenenkään koirana, mutta ns. yhteisökoirana. Lean kantapaikka oli taksiasema, jonka kuskit antoivat Lean oleilla lähettyvillä ja heittivät sille joskus leipäpalan. Leasta tuli tuttu myös Targovistessa vaikuttavalla uutteralle eläinsuojelijalle Mihaela Soarelle, joka ruokki Leaa säännöllisillä kierroksillaan pitkään. Lea ei koskaan häirinnyt ketään, se väisti huutoa ja potkuja, ei ajautunut tappeluihin ja oli aina poikkeuksetta ystävällinen ja kiltti, vaikkei sille sitä aina oltukaan.

Mustan syksyn aikana koirien kiinniottaminen kaduilta ja kunnalliselle tarhalle epäinhimillisiin oloihin ja varmaan kuolemaan heittäminen jalkautui myös pieneen Targovisteen ja Lea oli yksi rankkurien uhreista. Mihaela käy säännöllisesti kaupungin kunnallisella tarhalla ja eräänä päivänä hän löysi sieltä suureksi surukseen myös tutun Lean, joka alkoi heiluttaa häntää ja tanssia onnesta Mihaelan nähdessään, tuon tutun ja kiltin ihmisen joka ruokki Leaa kadulla.

Mihaela lähti itkien tarhalta ja päätti yrittää auttaa Leaa, jos vain mahdollista. Kuulimme Lean kohtalosta ja päätimme että jos Mihaela pystyy ottamaan Lean ulos tarhalta ja sijoittamaan sen pienelle pihalleen muiden koirien seuraan, lupaamme yrittää etsiä sille ikioman, lopullisen kodin Suomesta. Näin Lea pääsi ulos tarhalta ja viettää nyt turvallisia aikoja Mihaelan pihalla noin 15-20 muun koiran kanssa. Olisi kuitenkin ehdottoman upeaa löytää Lealle oma koti!

Lea on noin 6-vuotias, steriloitu narttu. Lea painaa noin 25 kg ja on korkeudeltaan noin 55 cm.

Luonteltaan Lea on sävyisä, kiltti, nöyrä ja lempeä. Arka Lea ei kuitenkaan ole, vaan ennemmin rauhallinen ja vähään tyytyväinen. Lea ei myöskään hauku Mihaelan luona juuri lainkaan.

Lea tulee hyvin toimeen kaikkien muiden koirien ja myös kissojen kanssa. Ihmisten lähellä Lea viihtyy erityisesti, siinä on miellyttämishalua ja siitä näkee kuinka se haluaisi oman ihmisen, jota seurata ja jonka ystävä olla aina.

Lea on elänyt kadulla todennäköisesti suurimman osan elämästään, joten tulevassa kodissa Lea tarvitsee aikaa, johdonmukaista koulutusta, kärsivällisyyttä ja rakkautta oppiakseen kaikki kotikoiran elämään kuuluvat asiat, kuten hihnassa kävely ja sisäsiisteys tai se, ettei roskiksesta kuulu syödä eikä nukkumispaikkaa tarvitse yrittää etsiä pensaasta tai puun alta.

Lea etsii ehdottomasti loppuelämänsä kotia, ymmärtäväistä kotia. Kodissa voisi olla muita koiria tai kissoja ennestään. Koti voi sijaita myöskin kerrostalossa.

 

17.11.2013

Tuoreet kuulumiset Lealta ovat positiivisia 🙂 Vaikka aikaa kunnalliselta tarhalta pelastumisesta on vasta vähän, Lea tuntuu tulevan vapautuneemmaksi ja iloisemmaksi koko ajan, mitä kauemmin se on saanut olla turvallisessa ympäristössä Mihaelan luona.

Lisätty uusia kuvia.

 

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa ja muistathan ettet tarjoa koiralle kotia hetken mielijohteesta. – See more at: https://kulkurit.fi/kotia-etsiva-bebe/#sthash.ZUX5RMou.dpuf

Tutustuthan huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

 

20.12.2013

Lea sai maailman parhaan joululahjan, sillä Lea on varattu Suomeen omaan kotiin!

28.1.2014

Lea saapui omaan kotiin 24.1.2014 <3

Lean varausta hoiti Salla.

 

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: