Päivitetty 28.01.2014

Kodin saanut koira: LEA


LEA

* n.6.v

* steriloitu narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

11.11.2013

Lea eli pitkään Romaniassa, Targovisten kylän kaduilla ei kenenkään koirana, mutta ns. yhteisökoirana. Lean kantapaikka oli taksiasema, jonka kuskit antoivat Lean oleilla lähettyvillä ja heittivät sille joskus leipäpalan. Leasta tuli tuttu myös Targovistessa vaikuttavalla uutteralle eläinsuojelijalle Mihaela Soarelle, joka ruokki Leaa säännöllisillä kierroksillaan pitkään. Lea ei koskaan häirinnyt ketään, se väisti huutoa ja potkuja, ei ajautunut tappeluihin ja oli aina poikkeuksetta ystävällinen ja kiltti, vaikkei sille sitä aina oltukaan.

Mustan syksyn aikana koirien kiinniottaminen kaduilta ja kunnalliselle tarhalle epäinhimillisiin oloihin ja varmaan kuolemaan heittäminen jalkautui myös pieneen Targovisteen ja Lea oli yksi rankkurien uhreista. Mihaela käy säännöllisesti kaupungin kunnallisella tarhalla ja eräänä päivänä hän löysi sieltä suureksi surukseen myös tutun Lean, joka alkoi heiluttaa häntää ja tanssia onnesta Mihaelan nähdessään, tuon tutun ja kiltin ihmisen joka ruokki Leaa kadulla.

Mihaela lähti itkien tarhalta ja päätti yrittää auttaa Leaa, jos vain mahdollista. Kuulimme Lean kohtalosta ja päätimme että jos Mihaela pystyy ottamaan Lean ulos tarhalta ja sijoittamaan sen pienelle pihalleen muiden koirien seuraan, lupaamme yrittää etsiä sille ikioman, lopullisen kodin Suomesta. Näin Lea pääsi ulos tarhalta ja viettää nyt turvallisia aikoja Mihaelan pihalla noin 15-20 muun koiran kanssa. Olisi kuitenkin ehdottoman upeaa löytää Lealle oma koti!

Lea on noin 6-vuotias, steriloitu narttu. Lea painaa noin 25 kg ja on korkeudeltaan noin 55 cm.

Luonteltaan Lea on sävyisä, kiltti, nöyrä ja lempeä. Arka Lea ei kuitenkaan ole, vaan ennemmin rauhallinen ja vähään tyytyväinen. Lea ei myöskään hauku Mihaelan luona juuri lainkaan.

Lea tulee hyvin toimeen kaikkien muiden koirien ja myös kissojen kanssa. Ihmisten lähellä Lea viihtyy erityisesti, siinä on miellyttämishalua ja siitä näkee kuinka se haluaisi oman ihmisen, jota seurata ja jonka ystävä olla aina.

Lea on elänyt kadulla todennäköisesti suurimman osan elämästään, joten tulevassa kodissa Lea tarvitsee aikaa, johdonmukaista koulutusta, kärsivällisyyttä ja rakkautta oppiakseen kaikki kotikoiran elämään kuuluvat asiat, kuten hihnassa kävely ja sisäsiisteys tai se, ettei roskiksesta kuulu syödä eikä nukkumispaikkaa tarvitse yrittää etsiä pensaasta tai puun alta.

Lea etsii ehdottomasti loppuelämänsä kotia, ymmärtäväistä kotia. Kodissa voisi olla muita koiria tai kissoja ennestään. Koti voi sijaita myöskin kerrostalossa.

 

17.11.2013

Tuoreet kuulumiset Lealta ovat positiivisia 🙂 Vaikka aikaa kunnalliselta tarhalta pelastumisesta on vasta vähän, Lea tuntuu tulevan vapautuneemmaksi ja iloisemmaksi koko ajan, mitä kauemmin se on saanut olla turvallisessa ympäristössä Mihaelan luona.

Lisätty uusia kuvia.

 

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa ja muistathan ettet tarjoa koiralle kotia hetken mielijohteesta. – See more at: https://kulkurit.fi/kotia-etsiva-bebe/#sthash.ZUX5RMou.dpuf

Tutustuthan huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

 

20.12.2013

Lea sai maailman parhaan joululahjan, sillä Lea on varattu Suomeen omaan kotiin!

28.1.2014

Lea saapui omaan kotiin 24.1.2014 <3

Lean varausta hoiti Salla.

 

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.