Kodin saanut: TERRI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

TERRI

* n.6 v

* kastroitu uros

* Romaniassa.

 

 

 

 

Terrin tarina tiedetään noin kuuden vuoden takaa, kun romanialainen eläinsuojelija Anda Murgu löysi sen hylättynä kadulta muutaman kuukauden ikäisenä. Ensimmäisen vuoden Terri asui Glinan tarhalla ja sitten se muutti Andan luokse Frumusaniin, pieneen kylään noin 20 km päähän Bukarestista. Siellä Terri asuu yhä, suuressa koiralaumassa ja nyt on vihdoin Terrin vuoro etsiä ihan ikiomaa kotia!

Ensimmäisenä Terrista täytyy kertoa sen iloisuus! Terri on todella hauska, huumorintajuinen, avoin, sosiaalinen ja ystävällinen koira. Se rakastaa ihmisiä suuresti, ihan vieraitakin ja tekee kaikkensa saadakseen huomioa, kuten oheinen videokin osoittaa 🙂 Terri onkin niin ihmisrakas, että sitä voisi ajatella lapsiperheeseenkin.

Toisten koirien kanssa Terri tulee hyvin toimeen, se on leikkisä eikä se haasta riitaa tullen näin toimeen isossakin laumassa. Terri ei myöskään ole kova haukkumaan. Haasteena Terrin kohdalla on se, ettei se osaa (kuten toki rescuekoirat useinkaan) kävellä hihnassa, vaan se “jäätyy” ja jää paikalleen jumittamaan kun pantaan kiinnitetään hihna. Tulevalla kodilla olisi siis hyvä olla hieman pihaa (rivi- tai omakotitalo), jossa hihnassa kävelyä voisi ihan rauhassa opetella. Terrissä on miellyttämishalua, joten uskoisin että hihnaan opettelu kyllä luonnistuu kehuilla ja nameilla palkitsemalla, kunhan se vain saa aikaa opetella uutta asiaa.

Terri kaipaa aktiivista kotia, jossa se pääsee leikkimään, juoksemaan ja pitkille lenkeille (heti sen hihnakäytöksen opettelun jälkeen), pelkästään sohvaperunaksi Terrista ei ole.

Terri on noin 50 cm korkea ja se painaa 17-18 kiloa.

Ohessa video Terrista lokakuun lopun matkaltamme Romaniaan:

http://www.youtube.com/watch?v=Hd0C2Cv2SQI

Yhteydenotot Sallalle.

Päivitetty 7.11.2012

Terri on varattu Englantiin paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen kautta.

Päivitetty 28.1.2013

Terri sai kodin Englannista helmikuussa 2013.

Päivitetty 18.2.2013

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: