Kodin saanut: KARL

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

KARL

* s. 19.5.2012

* uros (kastroitu)

* Suomessa.

Karl ja veljensä Jaan ovat tarhalla syntynyt aktiivinen kaksikko, joka etsii hyvää kotia joko yhdessä tai erikseen. Veljekset ovat rohkeita ja leikkisiä kaveruksia, joiden kanssa ei aika tule pitkäksi. Viihtyvät sylissä rapsuteltavana ja ovat kaikin puolin todellisia kultaisia kehruukoneita. Veljeksistä Jaanilla on pidempi valkea sukka vasemmassa käpälässä ja naamassa vähän enemmän valkoista. Pojat ovat jo hienosti rokotetut.

Veljekset tulevat kotihoitoon Toijalaan joulukuun alussa. Lisätty kuvia.

6.12.2012 kotihoitajan kertomaa:

Karl on ollut vasta vajaan viikon kotihoidossa Toijalassa, mutta mutkattomasta pojasta näki ensimmäisestä päivästä lähtien mikä se on miehiään.

Karl on pian 7 kuukauden ikäinen kastroitu nuori kollin alku, josta tulee aikuisena sellainen Äijä Kissa, hyvällä tavalla. Luulen ettei Karl jää ihan pieneksi kooltaankaan ja ennen kaikkea luonteeltaan se on kolli parhaimmillaan. Karl on hyvin sosiaalinen ja peloton kissa, se kulkee perässä ja nyöhää jaloissa kunnes se saa hetken huomiota, sylittelyä ja rapsutuksia, sitten se taas viihtyy omissa oloissaan, kunnes tulee uudestaan ilmoittamaan viihdytyksen tarpeesta. Karl ei ole huomaamaton, hiljainen kissa, vaan se on läsnäoleva, aktiivinen ja reipas kaveri, joka kaipaa seuraa ympärilleen.
Toivoisinkin että Karl löytää kodin jossa sillä olisi leikkisä kissakaveri tai sitten hyvin aktiiviset omistajat jotka jaksavat päivittäin leikittää ja virikkeistää Karlia. Voisin kuvitella Karlin lapsiperheeseenkin, sillä se ei tunnu hätkähtävän ihan pienistä.

Karl on ensimmäisestä päivästä lähtien käyttänyt sujuvasti hiekkalaatikkoa, se syö isolla kasvavan lapsen tarmolla kaiken sen eteen kannetun ruuan ja se antaa käsitellä itseään miten päin vain. Karl viihtyy sylissä vaikka kuinka ja leikkiä se jaksaisi loputtomiin 🙂

Karl viihtyy toisten kissojen seurassa, se ei ole dominoiva, mutta kaipaisi varmasti leikkisämpää kissaseuraa kuin omat vanhemmat kissani ovat. Karl tulee toimeen hyvin myös koirien kanssa!

Raitapaita Karlista tulee jollekin onnekkaalle perheelle ihana, seurallinen ystävä seuraavaksi 15-20 vuodeksi, joten harkitsethan tarkkaan kissan ottamista elämääsi.

Karlia saa tulla sovitusti katsomaan Toijalaan.

Päivitystä kotihoidosta 28.12. Kolmen viikon jälkeen Karl on hieman tasaantunut, enää se ei kulje perässä ja yritä epätoivoisesti puskea jalkaa joka askeleella, vaan nyt se ottaa jo terveesti etäisyyttä, leikkii paljon itsekseen ja leikittää muita kissoja ja koiria. Jos meno meinaa yltyä liian villiksi, ei Karl tarvitse kuin napata syliin ja se asettuu suurella riemulla mukavaan asentoon ja käynnistää kehruukoneensa. Alkuun tein iltaisin niin, kun nukkumaan mennessä Karl aloitti iltarallit, että kävin hakemassa Karlin viereeni ja rauhoittelin sitä silittelemällä ja rapsuttelemalla. Nykyään Karl tulee itsekseen sänkyyn nukkumaan mennessä ja se nukkuu rauhallisesti yön läpi polvitaipeessa tai kainalossa.
Karl on jollain tapaa harvinaisen mutkaton, suoraviivainen kissa. Siinä ei ole juurikaan sellaista “kissamaista oikukkuutta”, vaan se on ihan avoimesti sitä mitä on, se osoittaa empimättä suurta rakkauttaan ihmisiä kohtaan ja se leikkii täydestä sydämestään muiden kanssa ja yhtä suurella ilolla se juoksee ruokakupille ja vastaan ovelle kotiin tullessa.
Nuorimman koirani (32 kiloa) kanssa Karl on kuin paita ja peppu. Milloin ne nukkuvan päällekkäin (onneksi yleensä niin että kissa on päällä…), milloin juoksevat peräkanaa, rooleja välillä vaihtaen. Uskomattoman hupaisaa seurattavaa.

Karl sai kodin Nurmijärveltä koiran ja kolmen kissan kaverina tammikuussa 2013.

Varaajana toimi Tiia.

Kuvat näkyvät isompina klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: