Kodin saanut: MAMMA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

MAMMA

*n.5 v

*narttu

*Suomessa.

 

 

 

 

Mamma on elänyt Virumaan tarhalla jo useita kuukausia, alkuun omien pentujensa kanssa ja pentujensa lähdettyä maailmalle omiin koteihinsa, Mamma jäi yksin, odottamaan vielä… Välillä Mamma saa seurakseen häkkiinsä jonkun yksinäisen pennun, mutta aina Mamma jää taas uudestaan yksin häkkiinsä…

Mammasta näkee nopeasti että se on saksanpaimenkoira parhaimmillaan. Se rakastaa ihmisiä, hakee kontaktia, odottaa että sille kerrotaan mitä se voisi tehdä, odottaa että sen kanssa ollaan ja touhataan. Mamma on miellyttämishaluinen ja helposti motivoitavissa, joten sen koulutus tuskin olisi temppu eikä mikään.

Tyypilliseen tapaan Mamma on hulluna palloihin ja keppeihin ja jaksaisi juosta niiden perässä loputtomiin. Mamma saakin usein ulkoilla tarhan sisäpihalla vapaana. Mamma tulee toimeen lähes kaikkien muiden koirien kanssa, toisen nartun provoisintiin se kyllä vastaa sanomalla takaisin.

Mamma on surullisen stressaantunut ja levoton virikkeettömässä häkissään, se sinkoilee häkin edustaa edes takaisin ja yrittää saada tekemistä ja huomiota. Heti ulos päästyään se on kuin toinen koira. Mamman olemuksestakin huomaa miten kovasti se stressaa, se ei liho vaikka saa säännöllisesti ruokaa, sen turkki on eloton ja silmät rähmivät. Kotioloissa Mamma varmasti tokenisi nopeasti säännöllisellä elämänrytmillä, hyvällä ruualla ja levolla.

Mamma etsii aktiivista kotia, jossa ymmärretään paleveluskoirien luonteen päälle. Ensisijaisesti kodin olisi hyvä sijaita rivi- tai omakotitalossa, sillä Mamma osaa myös haukkua. Mamma voisi sopia lapsiperheeseenkin.

Mamma tullaan luovuttamaan uuteen kotiin rokotettuna, madotettuna, sirutettuna ja ulkoloishäädettynä.

Yhteydenotot Sallalle.

Päivitetty 21.7.2012

Mamma sai oman kodin Suomesta 15.8.2012.

Päivitetty 15.8.2012

 

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: