Kodin saanut: MILACA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

MILACA

* n.4kk (synt.5/2013)

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

2.10.2013
Milaca on tällä hetkellä Romaniassa eläinsuojelija Anda Murgun luona.

Andan tytär Alina löysi Milacan kolmisen viikkoa sitten hylättynä kehätien varresta. Mennessään Milacan kohdalle Alina näki edessään pienen pienen uskomattoman kauniin häntää villisti heiluttavan tytön eikä voinut jättää tätä kaunotarta taakseen, vaan otti sen mukaansa. Milaca oli yksin eikä ole tietoa miten se tien viereen on päätynyt, mutta tyttö oli sen verran hyvässä kunnossa, että oletettavasti sen kohtalona on ollut tulla autosta ulos heitetyksi kuten niin monen muunkin Romanialaisen ei toivotun pennun. Tämä ei ole Milacan luottamusta ihmisiin kuitenkaan vähentänyt, vaan se nousi reippaasti Alinan matkaan kohti uutta elämää.

Milaca painaa tällä hetkellä n.6kg ja korkeutta neidillä on 30-35cm. Pieni  kaunis nuori neiti siis kyseessä. Milacasta ei tulen järin suurta aikuisenakaan vaan se jää suhteellisen pieneksi ja painoakaan ei tule kertymään paljoa yli kymmentä kiloa.

Milaca on luonteeltaan vilkas, eloisa, leikkisä ja utelias kuten tämän ikäisen pennun kuuluukin olla. Se tulee hienosti toimeen muiden koirien niin pienten kuin suurtenkin kanssa ja haastaa innokkaasti lajitovereitaan leikkiin. Milaca on ystävällinen ihmisiä kohtaan ja toivoisikin saavansa enemmän huomiota kuin mitä nyt on tarjolla. Milaca on reipas ja aktiivinen pieni koiran alku ja neiti sopisi avoimen ja kiltin luonteensa vuoksi monenlaiseen kotiin. Tärkeintä on, että tuleva koti on sitoutunut tähän pieneen ilopilleriin ja Milacan ei tarvitse enää koskaan menettää omia ihmisiään vaan se saa elää rakastettuna perheenjäsenenä koko loppu elämänsä.
Milaca luovutetaan EU-passeineen asianmukaisesti sirutettuna, rokotettuna, loishääädettynä ja tautitestattuna. Huomioithan, että edellytämme pennun steriloinnin tapahtuvan kohtuullisen ajan sisällä Suomeen saapumisesta. Yhdistys kuitenkin osallistuu kuluihin kuittia vastaan 25% osuudella.

9.10.2013
Milaca on varattu omaan kotiin Suomeen.

Varaajana toimi Tanja.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: