Kodin saanut: IRINA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

IRINA

* n.3-4 v

* steriloitu

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

24.7.2013
Pikkiriikkinen Irina tyttö asustelee tällä hetkellä Bukarestissa, Onevet klinikan yhteydessä toimivassa hoitolassa, jossa neitokainen on ollut vasta muutamia viikkoja. Irina löydettiin paikalliselta kunnalliselta tarhalta, jossa olot yleensä ovat hyvinkin karuja. Onneksemme paikallinen eläinlääkäri poimi pienen Irinan mukaansa ja hänen nykyinen asumuksensa on jopa luksusta aikaisempaan verrattuna.

Uusien ihmisten seurassa Irina tuntuu olevan rento ja varsin rauhallinen koira. Se antaa hienosti käsitellä itseään, sen voi nostaa syliin ja se tulee sosiaalisena tutustumaan itse uusiin ihmisiin.Toisia koiria kohtaan Irina on myös varsin lempeä.

Tämä pieni pekingeesimix tyttönen on säkäkorkeudeltaan n.30-35 cm ja hänellä on painoa n.6 kg. Irinalla on lievä, lähes huomaamaton alapurenta, joka osaltaan tekee tytöstä varsin hauskan näköisen.

Irinan turkki on hieman “reissussa rähjääntynyt”, mutta päästessään omaan kotiinsa ja ruokavalion muuttuessa ravinteikkaammaksi, tulee turkin kunto paranemaan huomattavasti.

Tämä utelias, sopeutuvainen ja rohkeakin tyttö etsii kotia jossa se tulee olemaan osa perhettä, joko toisten koirien seurana tai ainoana koirana. Pääasia kuitenkin on oma koti, josta sen ei koskaan tarvitse luopua ja missä sitä kohdellaan tasavertaisen perheenjäsenenä. Irina tullaan luovuttamaan uuteen kotiinsa rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä, EU-passin kera.


31.8.2013

Kulkureiden elokuun matkalaiset tapasit myös Irinan reissullaan. Ohessa heidän kertomaansa Irina tytöstä: “Neiti oli vauhdikas, tuli toimeen hyvin mm. Pican kanssa, pyysi sitä jopa leikkiin pyörimällä ja kierimällä sen edessä. Samankokoisia koiria Irina vähän pomotti ja tuli pientä rähinääkin. Ei olisi aluksi halunnut tulla syliin, mut kun Johanna otti sen syliinsä, neiti nautti ihan täysillä. Vastaavasti myöskään ei olisi halunnut lähteä sylistä ja kun laski maahan niin pyrki takasin 🙂  Hauska viipottaja ja kova tyttö pussailemaan!”

Näiden tietojen valossa Irina etsiikin mielummin kotia isompien koirien seurasta tai ainoana koirana. Lisätty muutama uusi kuva “kesäkampauksessa” 😉


30.9.2013

Irina on varattu omaan kotiinsa.


11.9.2013

Irina saapui omaan kotiinsa Suomeen

 

Irinan varausta hoiti Kata


 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: