Kodin saanut: OLIVER

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

OLIVER

* n.3 vuotias

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

11.9.2013

Pieni Oliver on koira jolla joskus oli oma koti ja josta se kuitenkin heitettiin ulos kadulle. Romaniassa yksinkertaisimmillaan syyksi voi riittää se että koira ei enään vain kiinnosta omistajaansa, joten “roskan” voi hyvinkin heittää pois. Romanialainen eläinsuojelija Alina Stan löysi kuitenkin Oliverin ja otti sen mukaansa. Tällähetkellä poika asustelee yksityisellä tarhalla Bukarestissa.

Oliver tulee hyvin juttuun toisten koirien kanssa, se on luonteeltaan leikkisä, reipas ja sosiaalinen. Aikuiset ja lapset ovat Oliverin mielestä erittäin mukavia, koska niiltä yleensä saa mahdottoman paljon rapsutuksia. Kissoja Oliver ei ole tavannut, joten toistaiseksi on vielä epäselvää miten pikku herra suhtautuu niihin.

Koska Oliverilla on ollut oma koti aikaisemmin, se osaa melkoisen hyvin kotikoiran saloja. Vaikka Oliver onkin sisäsiisti, niin toki uuteen kotiin tullessa se voi alkujännityksen myötä hetkeksi myös unohtua, mutta muistuu varmasti mieleen tuota pikaa. Tämä sama toki koskee muitakin kotikoiran tapoja, koska pienikin tarhalla vietty aika on niin kovin erilaista kuin elämä ihka oikeassa kodissa.

Oliver tullaan kastroimaan ennen Suomeen tuloa ja samassa operaatiossa poistetaan Oliverin piilokives. Poika tullaan kotiuttamaan vasta kun se on täysin tervehtynyt.

Oliver painaa tällähetkellä n. 5 kg

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa ja muistathan ettet tarjoa koiralle kotia hetken mielijohteesta.

13.9.2013

Pikkuinen Oliver löysi oman kodin ja matkustaa sinne mahdollisimman pian.


11.9.2013

Oliver saapui omaan kotiinsa Suomeen

Oliverin varausta hoiti Kata

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: