Kodin saanut: GURITA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

GURITA

* n 4,5 v

* narttu

* Suomessa

 

 

 

 

 

02.04.2013

Gurita on tällä hetkellä Romaniassa eläinsuojelija Anda Murgun luona odottamassa omaa kotiaan.

Guritan nimi tarkoittaa suomeksi Suuta. Nimi kertoo Guritan kovasta elämän alkutaipaleesta.Guritaa on joskus joku potkaissut niin kovaa päähän, että koko sen suu on täytynyt operoida Romanialaisella eläinklinikka Ortovetillä. Gurita on kuitenkin sitkeä tyttönen ja se kuntoutui kuukaudessa suuresta leikkauksestaan ja on siis nykyään kuin kuka tahansa koira.

Gurita on kovasta elämän alustaan huolimatta todella ystävällinen ja rohkea tyttönen. Gurita ottaa ihmisiin hyvin kontaktia ja se sopisikin vallan loistavasti esimerkiksi harrastuskoiraksi. Gurita rakastaa huomiota ja tyttönen tykkääkin ihmisen läheisyydestä todella paljon. Gurita on aktiivinen tyttö ja tyttö etsiikin aktiivista kotia, koska pelkäksi sohvaperunaksi tästä neitokaisesta ei ole.

Guritan tulevan kodin täytyy varautua siihen, että tyttö tuskin on sisäsiisti tai osaa kävellä remmissä, kaikki tulee tytölle alusta asti opettaa. Gurita on noin 12 kiloinen ja korkeutta tyttösellä on n. 40-45cm. Gurita haukuskelee jonkun verran, joten emme tule luovuttamaan tyttöstä kerrostaloon. Guritan tulevassa kodissa voisi olla myös koira kaveri, mutta saman ikäisen nartun kaveriksi sitä ei tulla luovuttamaan.

9.6.2013

Kulkurien aktiivit tapasivat Guritan Romanian matkallaan 6.6.13. Gurita oli ensimmäisten joukossa vastassa häntä heiluen kun Andan porteista astui sisään. Neiti on iloinen, sosiaalinen ja todella ystävällinen. Se nauttii suunnattomasti saamastaan huomiosta ja hakee vuoroin jokaisesta rapsuttajaa, että saa näistä ihanista vieraista varmasti osansa. Gurita “kärsii” monien muiden naisten tavoin ongelmasta, neiti ei vaan tahdo onnistua kuvissa Smile, sillä Gurita on luonnossa todella kaunis, mutta onnistuu kuviin saamaan itsensä aina jotenkin väkkyrälle niin ettei tytön todellinen kauneus pääse esiin. Neiti on viettänyt Andan luona jo hyvän tovin ja toivoisikin vihdoin pääsevänsä omaan rakastavaan kotiin nauttimaan elämästään. Guritasta saa mahtavan uskollisen ystävän itselleen. Tytöstä voisi olla myös moneen harrastukseen, sillä se on innokkaana mukana touhuamassa ja ottaa ihmiseen hyvin kontaktia. Olisiko sinulla tämän kauniin nuoren neidin mentävä kolo sydämmessäsi?

29.7.2013

Jälleen kerran tultaessa Andan porteille on vastassa iloisesti häntäänsä heiluttava Gurita. Neiti oli innolla vastaanottamassa saapuvia vieraita ja kävikin jokaisen vuoronperään läpi saadakseen varmasti kaiken mahdollisen huomion. Huomioon ottaen, että Gurita on ollut tarhalla jo pitkään, on se säilyttänyt moitteettomana iloisen avoimen asenteensa kaikkea ja kaikkia kohtaan. Olisiko jo pian tytön aika päästä pois tarhan hälinästä omaan rakastavaan kotiin oman ihmisen luokse?

25.8.2013

Tapasimme myös ystävällisen, iloisen Guritan Romanian matkallamme 21.8.13. On vaikeaa uskoa ettei tällä kultakimpaleella ole vielä kotia jossa elää rakastettuna perheenjäsenenä. Gurita tuli luoksemme iloisesti häntä heiluen onnellisena siitä, että pihaan saapui uusia rapsuttajia. Nopeasti meidät moikattuaan se lähti katsomaan, että pentu häkissä kaikki on hyvin ja vietti hetken pentujen vierellä kunnes palasi luoksemme. Vaikka Gurita tulee luokse innokkaasti häntä viuhtoen ei se tule hyppimään vasten tai riekkumaan, vaan on erittäin kohtelias ja kuuliainen. Se tulee jalkoihin pyörimään ja katsoo anovasti silmiin kuin sanoen että hei täällä olen, huomaa minut. Maahan kyykistyessä tulee neiti nojaamaan jalkoihin ja nauttii saamastaan huomiosta. Välillä se käy moikkaamassa muita koiria, juomassa tai muuten vain hieman pyörähtämässä ja tulee sitten takaisin jonkun luokse rapsutettavaksi. Gurita on rauhallinen ja kiltti koira. Luonteeltaan se on lempeä ja rakastava. Gurita tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja on enemmän alistuva kuin dominoiva. Gurita on kokonsa puolesta näppärä keskikokoinen koira, se on nelisenkymmentä senttiä korkea ja painaa 12-15kg. Guritasta saa todella uskollisen, rakastavan ja lempeän ystävän niin lenkkipoluille kuin kotiin kainaloon köllöttäjäksi. Tällä tytöllä luonne on täyttä kultaa, nyt vain se oma ihminen enää puuttuu.

14.9.2013

Guritaa potkaisi onni oikein olan takaa kun se usean tarhalla olo vuoden jälkeen valittiin saapuvaksi kotihoitoon. Gurita matkustaa Suomeen 22.9.13. Tietysti vielä mahtavampaa olisi jos Gurita saapuisi tuolloin suoraan omaan loppuelämän kotiinsa, eli jos olet neitiä sillä silmällä katsellut niin nyt on oikea hetki olla yhteydessä.

24.9.2013

Gurita on ollut nyt kaksi päivää kotihoidossa Suomessa ja alku on lähtenyt käyntiin erittäin mallikkaasti. Neiti ei turhia stressaa vaan sopeutui uuteen paikkaan todella hienosti ilman ongelmia. Yksin ollessaan neiti on ollut kiltisti kotihoitopaikan kahden uroksen kanssa, mutta kotiin palattuaan kotihoitaja on saanut vastaansa innosta soikeana juoksevan Guritan joka ei tiennyt miten päin olla kun oli niin onnessaan. Ruokahalu on ollut alusta asti hyvä ja tyttö on ensi hetkestä lähtien tutkinut rohkeasti paikkoja ja nyt jo hieman haetaan hoitopaikan koiria myös leikkimään. Ulkona on vielä paljon uutta ja jännittävää joka saa neidin pelästymään, mutta muuten ulkoilut remmissä sujuvat oikein hienosti ja neiti kulkee nätisti vierellä. Myöskään Gurita ei turhia arkaile jos ulkona sattuu mukava ihminen kohdalle, vaan menee reippaasti rapsutuksia hakemaan. Neidin nopeasta sopeutumiskyvystä johtuen ei mene varmaankaan kauaakaan kun Gurita on vedenpitävä kotikoira ja mikä tärkeintä, tulevalle kodilleen mitä mainioin ystävä ja hyvä lenkkiseuralainen.

4.10.2013

Guritalla kävi kuluvalla viikolla erittäin mieluisia vieraita ja tämän myötä Gurita varattiin omaan rakastavaan kotiin!

 9.10.2013

Gurita on muuttanut omaan rakastavaan kotiinsa ja alku on mennyt oikein hienosti, onnea yhteiselle taipaleelle.

 

 

Guritan kodin etsinnässä auttoi Tanja.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: