Kodin saanut: NOKI (nyk. Tyyne)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 NOKI

* 1-2v

* narttu

*steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

4.8.2013

Tässä pienessä tyttössä on täydet viisi ja puoli kiloa täyttä rakkautta!

Olimme palaamassa eräänä iltana takaisin Bukarestiin ja pysähdyimme jo pimeän tultua eräälle koirien ’dumppauspaikalle’ ruokkimaan koiria. Ensimmäisenä meitä vastaan juoksi innoissaan pieni musta nartttu. Paikalla hengailevat miehet kertoivat, että narttu olisi hylätty sinne viikkoa aiemmin. Näky pysähdyspaikalla oli todella lohduton; kaiken ikäisiä koiria mukaan lukien aivan pieniä pentuja joiden perässä monen tonnin rekka-autot ajoivat sisään ja ulos. Pala kurkussa palasimme Danielan kanssa autolle, koska molemmat tiesimme hyvin, että meillä ei ollut tarhalla yhtään tilaa. Sama pieni narttu juoksi perääni autolle epätoivoisena kuin pyytäen minua ottamaan sen mukaani. Minun oli yksinkertaisesti aivan pakko nostaa pieni syliini ja autossa tyttö käpertyi heti onnellisena syliini nukkumaan.

Noki, kuten tytön nimesin, nukkui ensimmäisen yönsä vieressäni sängyssä. Se painautui aivan kylkeäni vasten eikä liikkunut siitä mihinkään koko yönä. Seuraavana aamuna tyttö oli onnesta soikeana ja hyvin varovasti, kuin hellyyden osoituksena, nakerteli sormiani pienillä hampaillaan. Tunsin piston sydämessäni nähdessäni pienen suunnattoman onnen, koska tiesin sen joutuvan tarhalle vielä samana päivänä.

Noki, on äärettömän ihmisrakas ja viihtyisi sylissä vaikka koko päivän.  En kuullut tytön haukkuvan kertaakaan koko aikana, se ainoastaan itki perääni vienosti vinkuen tarhalla kun jouduin sen sinne jättämään. Nyt Noki on jo hieman reipastunut ja käyttää hyväkseen sekä sisä-, että ulko-kenneliä. Noki tulee erinomaisesti toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa. Ensimmäisen yön majapaikan kissan tullessa haistelemaan Nokia tytön pieni häntä alkoi aina vimmatusti vispata. Samoin, kun tuttu sille tärkeä ihmisen tulee lähelle pieni häntä alkaa iloisesti viuhtomaan.

Noki on hyvin kiltti muille koirille, mutta itsepintaisen ihailijan nenästä se saattaa hieman napata jos mokoma ei ymmärrä vetäytyä kauemmas kun se kyllästyttyään kavalierin epätoivottuihin huomionosoituksiin varoittaa pienellä murinalla.

Tämä pieni tyttö on aivan äärimmäisen ihastuttava ja se sopeutuisi varmaankin hyvin helposti millaiseen asumismuotoon tahansa, myös kerrostaloon. Hyvin onnekas on hän joka tämän pienen kultakimpaleen perheeseensä saa.

Noki on noin 30cm ja painaa noin 5,5,kg.

 

10.8.2013

Noki on varattu.

31.8.2013

Noki sai oman kodin Suomesta.

 

Varaajana toimi Saila.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: