Kodin saanut: OSCAR

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 OSCAR

* arvioitu syntymäaika 02/2013

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

16.9.2013

Oscar löydetty veljiensä Maxin ja Baloun kanssa Glinan lähettyviltä hylättyinä. Näin he päätyivät Glinan tarhalle odottamaan omia kotejaan. Poikia alettiin kutsumaan tarhalla The Shepherds- nimellä sillä selvästi kaikissa kolmessa pennussa virtaa paimenkoiran verta.

Oscar on pentueensa isoin koira ja näin on myös luonteensa puolesta, Oscarilla on nimittäin aika dominoiva luonne. Ihmisiä kohtaan Oscar on aluksi hieman varautunut mutta kun huomaa että veljetkin menevät antamaan pusuja niin Oscar seuraa perästä. Huomaa selvästi että Oscar on ns. “yhden” ihmisen koira.

Veljiään Oscar tykkää komentaa, joten Oscarille varmasti paras olisi olla ainoana koirana tai tasapainoisen narttukoiran kaverina.

Oscar on veljiensä tavoin todella aktiivinen koira ja Oscar nauttisi varmasti jostain harrastuksesta esim. agilitystä täysin rinnoin.

Oscarille paras asumismuoto olisi kaupungin ulkopuolella, vähän kauempana kaupungin hälinästä, omakotitalossa. Osaavan ja aktiivisen kodin löytyessä myös muita asumismuotoja voidaan harkita.

Tulevan kodin tulee sitoutua Oscariin sen koko loppuelämäksi ja opettaa sitä kotikoiran tavoille hellän varmalla otteella.

Oscar on noin 40cm korkea ja painaa 15-20kg. Aikuisena Oscar tulee olemaan keskikokoinen koira.

23.9.2013

Oscarille lisätty uusia kuvia!

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa!

23.12.2013

Oscar on matkustanut omaan kotiinsa Saksaan.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: