Kodin saanut kissa: KRIIDI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

KRIIDI

* aikuinen

* naaras (steriloidaan)

* Rakvere, Viro.

Kriidi etsii omaa kotia erityisadoptiona. Kun näimme sen tarhalla aiemmin syksyllä, se ei ollut ulkoisesti mikään kaunis kissa, turkki takussa ja ihan kuin kuolainen, hännästä tulee elävästi mieleen parhaat vuotensa nähnyt pullonharja. Kriidillä on krooninen gingiviitti eli ientulehdus, eikä sillä ole hampaita enää ollenkaan, mutta ikenet ovat parantuneet hyvin ja se syö jo salaa raksujakin. Jalat ovat vänkyrällä siten, että ikää voi olla jo aika paljonkin.

Kriidin luonne sen sijaan on kultainen, eikä sitä ole siksi hennottu päästää tarhalla pilven reunalle. Kriidi on aina ystävällinen, oltiin sitten kampaamassa takkuja vähän vähemmäksi tai halaamassa. On onnellinen, kun tarhan väki ehtii ottaa syliin ja paijata hetken. Kriidi tulee hyvin toimeen myös toisten kissojen kanssa. Tarhalle se on tullut 27.5.2013 Haljalan kunnasta.

Kriidin fiv-testi oli negatiivinen ja tarhan lääkäri kuunteli, että sydän olisi kunnossa. Kriidi on kuvien oton jälkeen pesty, tassut jäivät vielä hieman likaisiksi. Kriidi etsii kotia erityisadoptiona kodista, joka ymmärtää, ettei sen terveydentilasta voida taata mitään varmaa.

24.12.2013 Kriidi on päässyt Virossa kotikokeiluun, jonne se todennäköisesti myös jää, jos yhteiselo koirien kanssa onnistuu. 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: