Kodin saanut: PIPIE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

PIPIE

* narttu

* n. 10kk

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

16.5.2013

Suloisuuden huipentuma, pieni lepakkokorvainen Pipie löytyi maaliskuussa vaeltelemasta Bukarestin kaduilla. Pipien löysi Asociatia A Doua Sansan eläinsuojelija Ioana Diaconu. Pipie pääsi kotihoitoon Ioanan ystävälle ja elelee siellä nyt pienen kissan kaverina.

Pipie on hyvin sosiaalinen ja suorastaan huomionkipeä pieni neiti. Pipie tulee toimeen kissojen ja koirien kanssa ja on reipas pikkukoira. Pipien kotihoitajan mukaan tyttö on ikäisekseen kypsänoloinen, eli ei mikään täysin vallaton pikkupentu. Pipie on kotihoidossa päässyt harjoittelemaan kotikoiran tapoja, mutta tulevan kodin on hyvä muistaa, että Pipie tulee kuitenkin tarvitsemaan paljon tukea ja palkitsevaa koulutusta uudessakin kodissaan.

Pipie etsii sitoutunutta kotia, jossa koiranhankintaa on harkittu tarkasti. Pipietä koirakseen harkitsevan tulee muistaa, että Pipie tarvitsee sitoutumista seuraavaksi 10-15 vuodeksi.

Pipie on nyt 6.5 kilon painoinen ja tuskin tulee kovin kummoisesti enää kasvamaan. Pipie tullaan luovuttamaan steriloituna, sirutettuna, rokotettuna ja loishäädettynä. Pipien matkassa tulee myös tytön oma EU-passi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

2.6.13

Pipie sai kodin Romaniasta.

Pipien kodinetsinnässä auttaa Anna-Aurora.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: