Päivitetty 25.09.2015

Kodin saanut : DEEA


DEEA* n.5-6 kk

* narttu

* Suomessa

 

 

 

 

 

 

4.5.2013

Maaliskuun alussa Onevet eläinlääkäriklinikan työntekijä Andreea ajoi kotia kohti Bukarestin keskustan lähellä maantiellä, kun hän huomasi edellä ajavan auton kiihdyttävän tien reunaa kohti. Samalla sekunnilla Andreea huomasi että kuski kiihdytti tahallaan tien sivussa olevaa pientä koiranpentua kohti ajaakseen sen yli. Pentu ehti väistää ja pelastui sydämettömän kuskin epäinhimillisyyden alta.

Andreea pysähtyi ja käveli sydämen hakatessa raivosta ja huolesta pienen orvon pennun luokse ja vaikka pentu oli shokissa, säikähtänyt, peloissaan ja varuillaan, se antoi Andreean ottaa sen syliin ja viedä turvaan. Deea sai nimensä Andreealta ja matkasi Onevet klinikalle hoitoon odottamaan mahdollisuutta parempaan elämään.

Löydettäessä Deea oli noin kolmen kuukauden ikäinen ja me tapasimme Deean Romanian matkallamme pian sen löytymisen jälkeen maaliskuun puolessa välissä. Deea jakaa pienen häkin klinikalla sivuillamme olevan Lancelin kanssa. Tuolloin Deea oli vielä stressissä ja peloissaan ja arvelimme että se tarvitsee vielä vähän aikaa tullakseen “adoptiokelpoiseksi”. Nyt saimme iloisia uutisia, Deean sosiaalistaminen on tepsinyt ja Deea on päättänyt ryhtyä tavalliseksi pennuksi, leikkisäksi, uteliaaksi, iloiseksi ja suloiseksi 🙂

Deea on tällä hetkellä noin viiden kuukauden ikäinen ja se painaa noin 6 kiloa. Aikuisena Deea ei tule kasvamaan keskikoista isommaksi, maksimissaan sen paino tulee olemaan noin 20 kiloa. Deea on klinikalla tavannut paljon muita koiria ja se on kaikkien kanssa ongelmitta. Myös ihmisistä on tullut Deealle kivoja otuksia, joiden sormia ja nenänpäitä voisi vaikka vähän maistella ja suukotella.

Deea tulee matkaamaan Suomeen kotihoitoon 11.5.

 

Kuulumisia kotihoidosta 12.5.2013

Ensivaikutelmat Deeasta ovat super positiiviset! Pentu on todella, todella rohkea, utelias ja miellyttämisenhaluinen. Jo lentokentällä se käveli hihnassa, tutki paikkoja ja söi makupaloja aivan kuin olisi ollut siellä aina. Se oli heti illalla lentokentältä saavuttuamme aivan kuin kotonaan: kävi pissalla ulkona, söi iltaruoan, kävi pesulla (jossa vähän nukahtikin) ja asettui kainaloon katselemaan telkkaria ja nauttimaan rapsutuksista.

Deea muistuttaa kovasti paimenkoiraa, sillä löytyy sopivasti omaa tahtoa, riiviömäisyyttä ja energiaa eikä siitä varmasti ole pelkäksi sohvaperunaksi. Deea etsii kotia, jossa koiraa aktivoidaan ja virikkeistetään sekä tarjotaan monipuolista liikuntaa. Deea tuntuu oppivan nopeasti ja siitä voisi varmasti tulla hyvä harrastuskoira melkeinpä lajiin kuin lajiin.

Deea kävelee hihnassa nätisti, sitä on varmaankin totutettu siihen jo Romaniassa. Deea hakee paljon katsekontaktia ja tykkää leikkiä ihmisten kanssa. Se seuraisi ihmistä mihin vaan, siksi yksinoloharjoitukset ovat varmasti tärkeitä ettei tytölle pääse kehittymään eroahdistusta. Hoitopaikan koirakaveritkin ovat Deean mielestä kivoja, tosin isompaa urosta se vähän vielä jännittää. Koirakaveri ei ole uudessa kodissa mikään välttämättömyys, mutta ei Deealla mitään sitä vastaankaan varmasti ole! Deea ei ole haukkunut ollenkaan, joten sen voisi kuvitella myös kerrostaloon, jossa toki sisäsiisteysharjoituksiin täytyy panostaa astetta enemmän kuin oman pihan kanssa.

Deea on kotihoidossa Tampereella, minne sitä saa tulla katsomaan sovitusti.

 

Kuulumisia kotihoidosta 21.5.2013

Deea on ollut meillä nyt reilun viikon ja se on saanut tänä aikana monet monet ihmiset ihastumaan itseensä ja näyttänyt sopeutuvansa vaikka minkälaisiin paikkoihin ja tilanteisiin. Deea pääsi käymään Kulkureiden koirapuistotapaamisessa, jossa oli useita kymmeniä ihmisiä ja koiria. Siellä se kävi moikkaamassa ihmisiä ja otti iloisena rapsutuksia vastaan, tutustui rauhallisesti muutamaan uuteen koiraan ja lopulta kävi nukkumaan kahvipöydän alle. Yhtä rennosti Deea on ottanut myös kaupoilla, bussissa, autossa ja hoitotädin työpaikalla, lemmikkitarvikeliikkeessä. Deea on tavannut vieraita koiria ja ihmisiä niin kotihoitopaikassa kuin muuallakin, ja se suhtautuu avoimen uteliaasti kaikkiin.

Deea on päässyt ulkoilemaan metsässä myös vapaana, ja se pysyttelee ihmisten lähettyvillä ja tulee pyydettäessä luokse. Kotihoitopaikassa Deea intoutuu vähän väliä leikkimään niin yksin kuin ihmisten ja koirienkin kanssa ja leikin tiimellyksessä kyytiä saavat niin lelut, kengät kuin hoitajien varpaatkin. Deeassa asustaa siis melkoinen vintiö, ja kyllä se melko sinnikkäästi kokeilee pilke silmäkulmassa useamman kerran että onko ihan pakko jättää ne kielletyt tavarat rauhaan. Se on luonteeltaan kuitenkin melko pehmeä. Deea rakastaa huomiota, ja usein se heittäytyy selälleen maharapsutuksia odottelemaan.

Deea ei ole vielä täysin sisäsiisti, mutta suurin osa vessa-asioista tehdään jo ulos. Deea saattaa myös puolustaa ruokaansa muilta koirilta, joten mikäli uudessa kodissa on koiria, ruokailut kannattanee tehdä eri tiloissa.

Kuvia kotihoidosta näet täältä.

 

Tutustuthan tarkasti koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

26.5.13

Deea-murunen on varattu omaan kotiin <3

31.5.13

Deea matkasi tänään omaan kotiinsa 🙂

25.9. 2015
Meistä on aina mukava saada tietää, mitä kauttamme adoptoiduille koirille kuuluu. Näin ihania kuulumisia saimme Deealta parin vuotta kotiutumisen jälkeen:

“Deea voi erittäin hyvin. Sillä on myös kaveri, lapinkoira uros, ollut joulukuusta 2014 saakka, sekin kodinvaihtaja, huonoista oloista ja huonossa hoidossa ollut..
Kun Deea tuli meille niin kävimme paljon eri koulutuksissa: pentukurssi, hajuerottelukurssi, hyvä koirakansalainen kurssi, agilityä pitkäänkin kunnes hänelle tuli ligamenttivamma etutassuun niin lopetimme sen, rallytokoa… ja muitakin kursseja…
Deea ja Nalle elävät onnellista koiranelämää, minä olen töissä aina lyhyitä aikoja ja koirat saavat paljon olla kanssani, käymme lähes päivittäin koirametsässä juoksemassa vapaana. Kotona harjoitellaan nenän käyttöä ja ulkonakin välillä verijälkeä yms.. Ja tottakai muistetaan nauttia elämästä välillä ihan vaan tekemättä mitään. Koirilla on puoliksi raakaruokavalio.
Deea on mahtava koira, kynnet leikataan kerran viikossa, ei mitään ongelmaa! Hampaat pestään joka päivä, ei mitään ongelmaa! Antaa tehdä kaiken kiltisti ja on muutenkin ihana rakkauspakkaus!!!”

 

Yhteydenotot Anna-Auroralle.


Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.