Kodin saanut: DALMA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

DALMA

* 4-5 v

* steriloitu narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

12.04.2013

Dalma on tällä hetkellä Romaniassa, eläinsuojelija Anda Murgun luona etsimässä omaa kotiaan.

Dalma on löydetty Bucarestin kadulta yli kaksi vuotta sitten. Se on ollut siitä lähtien Anda Murgun luona odottamassa mahdollista omaa kotia. Vaikka tarhaolosuhteet ovat stressaavia ja virikkeettömiä ja talvet kylmiä lyhytturkkiselle koiralle, on Dalma säilyttänyt iloisen ja ystävällisen luonteensa.

Dalma vastaa luonteeltaan dalmatialaisen rotumääritelmää. Se on ystävällinen kaikkia ihmisiä kohtaan, rohkea ja eloisa. Uskollisuus, itsenäisyys ja hyvämuistisuus kuuluvat dalmatialaisen luonteen kuvauksiin myös, joten todennäköisesti myös Dalman. Dalmatialaiset ovat kestäviä juoksijoita ja tarvitsevat yleensä paljon liikuntaa. Ne eivät ole palveluskoiratyyppisiä, mutta tykkäävät älykkäinä ja aktiivisina koirina tehdä asioita ja oppivat helposti.

Dalma on vahvaluonteinen koira. Se hyväksyy toiset koirat, niin urokset kuin nartutkin, mutta haluaa on ns. pomo. Kissojen kanssa Dalma ei tule toimeen ollenkaan vaan kissat ovat sille riistaa. Dalma haukkuu hyvin harvoin. Säkäkorkeudeltaan Dalma on n. 55 cm ja painoa sillä on siinä 27 kg paikkeilla. Parhaimmillaan Dalma olisi mahdollisesti ainoana koirana tai saman kokoisen uroksen kaverina.

 

21.5.2013

Dalma on varattu Iso-Britanniaan!

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoa  koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Varaajana toimi Nea.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: