Kodin saanut: PRITTY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

PRITTY

* n. 9 kk (02/2013)

* Steriloitu narttu

* Suomessa.

 

 

 

Yhtä Glinan tarhan häkkiä asuttaa kolmen veljensä kanssa Pritty, nimensä veroinen tyttö. Pritty on tällä hetkellä n. 6-7 kk ikäinen n. 35-40 cm korkea ja n.10 kiloa painava nuori neitokainen. Prittystä tuskin tulee aikuisenakaan kovin kookasta, korkeintaan keskikokoinen ja n. 13-15 kiloinen. Pritty on myös selkeästi pienikokoisempi kuin kaikki veljensä.

Pritty lähestyi meitä vieraita häkin läpi hyvin innokkaasti ja oli heti vaatimassa rapsutuksia häkin läpi. Kun astuimme häkkiin iski Prittyyn ujous, mutta pääsimme tyttöä kuitenkin hieman rapsuttelemaan ja hellimään. Tämä ujous johtuu suurimmaksi osaksi yhdestä Prittyn veljestä, joka on kovin arka ja tartuttaa selkeästi käytöksen myös muihin sisaruksiinsa. Siksi olisikin hyvä, jos Pritty pääsisi mahdollisimman nopeasti omaan kotiinsa opettelemaan kotikoiran elämää. Yhteistyökumppanimme Carmen kuitenkin kertoi että tuttuihin ihmisiin Pritty suhtautuu hyvin avoimesti ja iloisesti.

Pritty tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Kissojen kanssa Prittyä ei ole testattu, mutta Pritty on hyvin lempeä ja ystävällinen koira, joka tarhaelämästään johtuen tuskin edes tietää miltä kissa näyttää. Joten mikään mahdottomuus ei olisi sijoittaa Prittyä kotiin josta löytyy jo muita eläimiä. Pritty luovutetaan uuteen kotiinsa sirutettuna, rokotettuna ja madotettuna. Pritty on steriloitu Romaniassa.

Päivitetty 21.10.2012

Pritty on varattu

Päivitetty 05.12.2012

Pritty saapui Suomeen 22.01.2013, suoraan kotiinsa.Nyt kuitenkin on käynyt ilmi, etteivät kodin kaksi pikkukoiraa sulata Prittyä lainkaan, joten Pritty jatkaa kodin etsintäänsä nyt Suomessa kotihoidosta käsin. Prittystä siis luovutaan koirasta johtumattomista syistä.

Pritty pääsee espooseen kotihoitoon, jonne Prittyyn pääsee tutustumaan sopimuksen mukaan.

Päivitetty 31.01.2013

Päivitetty kuva 03.02.2013

Prittyn kuulumisia kotihoidosta:

Pritty on reipastunut huimasti tässä viikon aikana mitä on kotihoidossa ollut. On vielä arka uusille asioille/ihmisille/koirille, mutta ei arkaile enää niin paljon kuin alussa, vaan osoittaa mielenkiintoa niitä kohtaan, mutta sen verran jännittää että ei heti mene tekemään tuttavuutta. Osoittaa selkeästi enemmän arkuutta lapsia kuin aikuisia kohtaan. Kulkee nätisti hihnassa. Ei hauku eikä ole pahemmin eroahdistusta. Lähinnä koittaa päästä vaan mukaan kun jää yksin mutta rauhoittuu kyllä eikä tee tuhoja yms. yksin ollessaan. Yhden kännykän laturin on tuhonnut kun silmä on välttänyt mutta siinä ne tuhoamiset on ollutkin. Jos saa jostakin käsiinsä esim. sukan niin tykkää kanniskella sitä joka puolelle ja se on Prittyn mielestä kiva lelu. Tykkää  muutenkin leikkiä leluilla, etenkin pehmolelut ovat Prittyn mieleen. On perso ruoalle eli ei kannaa jättää mitään esille tai muuten ruoka on Prittyn mahassa. 

Omaa pentumaista hampaiden käyttöä ja hiuksista on kiva vetää ja kun oikein innostuu niin rupeaa kirputtamaan. Tätä tapaa kovasti koitetaan vähentää. On hirmuisen hellyydenkipeä ja monesti “halaileekin”tassuillansa hoitajan kaulaa. Vatsasta rapsuttaminen on se paras juttu ikinä. Prittyllä on myös tapana mäiskiä tassuilla etenkin silloin kun tullaan kotiin.

On energinen tapaus ja lempipuuhaa onkin pihalla juokseminen. Olisi varmasti vauhtinsa puolesta aivan loistava agilityssa kunhan saisi rauhassa tutustua esteisiin. Sisälläkin on kiva juosta ja leikkiä toisen koiran kanssa. Osaa myös rauhoittua eli ei ole menossa 24/7. On muuten sisäsiisti paitsi kakat saattaa vielä joskus tulla sisälle kun vatsa on vielä vähän sekaisin.

Prittylle voisi sopia mikä asumismuoto tahansa koska ei hauku yms. mutta nauttisi varmasti kodista missä olisi piha. On aivan ihana koira mutta vaatii sellaisen kodin missä on kärsivällisyyttä ja halua tutustuttaa prittyä rauhassa uusiin asioihin ja ihmisiin koska on vielä kuitenkin arka koira mutta sen sanon, että kun Prittyn luottamuksen on kerran saanut on se aivan ihana kaveri.

Yhteydenotot Johannalle

Päivitetty kuulumisia kotihoidosta ja lisätty kuvia 17.02.2013

Pritty on varattu.

Päivitetty 23.02.2013

Pritty pääsi kotihoidosta omaan kotiinsa 02.03.2013.

Päivitetty 05.03.2013

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: