Kodin saanut: TOM

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

TOM

* n. 2v.

* uros

* kastroidaan

* Virossa

 

 

 

 

 

Tom on tuotu tarhalle yhdessä Jyri-koiran kanssa. Heidän perheensä oli muuttanut ja jättänyt nämä kaksi koiraa ja lukuisia kissoja oman onnensa nojaan, kuolemaan. Onneksi tämä oli huomattu ja eläimet voitiin vielä pelastaa!

Tom on elänyt koko elämänsä ketjussa pihalla. Tästä syystä Tomia jännittää vielä vähän kaikki, mutta kovin ihmisrakas ja utelias se on. Remmissä kulkeminen pelottaa vielä, mutta varmasti Tom oppii nopeasti kävelemään siinä pelkäämättä.

Kun menee Tomin häkkiin, väistää poika aluksi vähän kauemmas. Mutta ei aikaakaan, kun hellyydenkipeä poika jo tulee lähemmäs ja yhtäkkiä huomaat kuinka se on jo noussut sinua vasten, ihan kauniisti, kuin huomaamatta. Se laittaa pään kainaloon tai nojaa sinuun, katse naulittuna omaasi. Siitä on kamalan vaikea lähteä pois…

Tomin entisessä kodissa on ollut 5 lasta ja useita kissoja, joten uudessakin kodissa niitä voisi olla. Kaverina Tomilla on ollut pienempi uroskoira, joten ehkä kiltti uroskin voisi mennä Tomin kaverina.

Tom on noin 50cm korkea ja kevytrakenteinen.

Päivitetty 7.2.2013

Tom on saanut kodin Virosta!

Päivitetty 6.3.2013

Varaajana toimi Nea.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: