Kodin saanut: RALUCA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

RALUCA

* n. 7 kk

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

28.3.2013

Ralucan tarina on niin samanlainen ja tyypillinen kuin tuhansien sen lajitovereidenkin Romaniassa. Raluca oli kuljeskellut yksinään, kyyryssä ja hyvin pelokkaana rankassa vesisateessa Bukarestin kaduilla. Onevet eläinlääkäriaseman eläinlääkäri oli huomannut tämän aran tytön, saanut sen kiinni ja toimittanut sen paljon turvallisempaan paikkaan, eli eläinlääräriaseman yhteydessä toimivaan hoitolaan.

Raluca on edelleenkin ujo, vaikka se onkin rohkaistunut hoitolassa ollessaan hyvin paljon. Se asustelee samassa kenneltilassa kolmen muun koiran kanssa ja tulee näiden kanssa toimeen erittäin hyvin. Kun Ralucan nostaa syliin, se alkujännityksen jälkeen osaa olla siellä jo melko rennosti. Luonteeltaan Raluca on rauhallinen, kiltti, nöyrä ja lempeä. Hoitolassa se ei ole haukkunut juuri lainkaan, joten sen tulevan kodin voisi ajatella olevan myös rauhallisessa kerrostalossa. Täytyy muistaa kuitenkin, että kunhan Raluca on kotiutunut, se tulee varmasti kaikissa suhteissa reipastumaan vielä entisestään.

Ralucan tulevalla omistajalla olisi hyvä olla kokemusta aroista koirista. Arka koira tarvitsee turvallisia rajoja sekä lempeää mutta varmaa otetta omistajaltaan. Aran koiran kanssa on myös erityisen tärkeää käyttää aikaa luottamuksen luomiseen ja sen vaalimiseen.Ralucan tulee voida luottaa omistajaansa ja sen kykyihin toimia luotettavasti Ralucan mielestä pelottavissa ja uusissa tilanteissa. Myös rohkea ja rauhallinen koirakaveri uudessa kodissa voisi omalta osaltaan auttaa Ralucaa kotiutumaan nopeammin, koska sillä olisi myös lajitoveri mihin tukeutua. Ralucaa ei tulla luovuttamaan ensimmäiseksi koiraksi.

Ralucasta kasvaa todennäköisesti keskikokoinen koira, jonka säkäkorkeus liikkuu 50 ja 60 cm:n välillä. Tällähetkellä neitokaisella on kokoa n.40 cm ja 10 kg:a.

11.6.2013

Kauniista Ralucasta oli kasvanut jo lähes aikuinen tyttökoira kun tapasimme hänet kesäkuun alussa Romaniassa.

Ralucalla on säkäkorkeutta tällähetkellä n.50 cm ja noihin lukemiin se varmasti jää myös tulevaisuudessa. Raluca asustelee samassa häkissä mm.kotia etsivän Jadoren kanssa. Tämä parivaljakko kuikuilee häkkinsä ovesta ja tulee iloisesti tervehtimään tulijoita. Jadoren tapaan tämäkin nuori neiti jännittää häkkinsä ulkopuolella sekä uusia ihmisiä, että vieraita koiria.

Raluca tuntuu kuitenkin perusluonteeltaan olevan varsin reipas, joten se varmasti tulee selviämään uusissa tilanteissa, kunhan sille annetaan vain hetki aikaa tottua kaikkeen uuteen. Takaisin häkkiinsä päästyään se saa ilohepuleita, joita varmasti tullaan näkemään myös tutuksi tulleessa omassa kodissakin.

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

26.6.2013

Raluca on varattu omaan kotiinsa

22.7.2013

Raluca matkusti omaan kotiinsa

Ralucan varausta hoiti Kata

Raluca, kuvattu 4.6.2013

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: