Kodin saanut: GALA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

GALA

* n. 2-3 vuotias

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

15.6.2013

Romanialainen eläisuojelujärjestö Save&Care Dog Rescue järjestö löysi kuvan Galasta ja sen pennuista facebook:in kautta. Tämä pieni kadulla elävä koiraperhe oli etelä-romaniassa, kun taas järjestön toimijat asuvat Bukarestin alueella. Ongelmaksi kodittoman emän ja pentujen pelastamiselle muodostui pitkä kuljetusmatka. Samaan aikaan me Kulkurit olimme Romaniassa ja matkasimme vierailulle etelä-romaniaan Save the Dogs-järjestön ylläpitämälle tarhalla. Luonnollisesti toimitimme Galan ja sen kolme pentua Save&Care Dog Rescue järjestölle paluumatkallamme takaisin Bukarestiin.

Pennuista kaksi on jo varattu uusiin koteihinsa. Kulkurit lupautuivat auttamaan Gala-emoa sen kodin etsinnässä, jotta koko perhe pääsisi mahdollisimman pian aloittamaan uuden elämän ihka oikeissa kodeissaan.

Gala oli koko pitkän automatkan ihan super-äiti. Häkissä, jossa koko perhe yhdessä matkasi ei ollut suuren suuri. Pennut väsyivät ja nukkuivat, mutta Gala, joka ei mahtunut itse enään makaamaan pentujen jälkeen häkkiin, istui koko matkan ja vahti lapsiaan. Rapsuttelin Galaa useamman kerran matkan aikana ja joka kerta kääntyessäni häneen päin, se katsoi minua syvälle silmiin, kuin tietääkseen olevansa matkalla jonnekin, missä kaikki olisi paljon paremmin.

Gala on luonteeltaan hyvin rauhallinen, rakastettava ja ystävällinen. Säkökorkeutta Galalla on n.45 cm ja painoa vielä alle 10 kg, joten uuteen kotiin saavuttuaan Gala voi hyvillä mielillä saada itselleen vielä muutaman lisäkilon. Tällähetkellä Gala ja sen pennut June, Junior ja Jedi ovat yksityisessä hoitolassa Bukarestissa. Gala tullaan steriloimaan viikolla 25 ja luovutetaan uuteen kotiin rokotettuna ja sirutettuna.

Tutustu huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa. Muistathan, ettei mitään eläintä saa ottaa hetken mielijohteesta.

26.6.2013

Gala on varattu Isoon Britanniaan, jonne se matkustaa 18.7.13

20.7.2013

Gala on matkustanut uuteen kotiinsa

Galan varausta hoiti Kata

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: