Päivitetty 26.06.2017

Enkelikoira: DI


DI

* 8-9 v.

* steriloitu narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

15.6.2013

Noin kahdeksan kuukautta sitten Frumusanin kylässä, Bukarestin lähettyvillä eläinsuojelija Anda Murgun ovelle koputettiin ja naapuruston asukas seisoi ovella mustan spanielin, rouva Di:n kanssa. Naapuri halusi myydä Di:n Andalle. Anda kieltäytyi, hänellä ei varsinaisesti ole tarvetta ostaa koiria, joita hänellä on pelastettuna jo kodissaan noin 115 kappaletta ja tulijoita olisi loputtomiin. Muutama päivä myöhemmin samainen naapuri ilmaantui uudestaan oven taakse ja tällä kertaa hän tarjosi Di:tä ilmaiseksi Andalle, koska heillä ei ollut enää varaa ruokkia sitä. Koska Anda tiesi, mikä Di:n kohtalo olisi muuten ollut, hän otti Di:n kotiinsa.

Varsin pian Anda huomasi että Di:llä on ollut joskus koti. Se vaikuttaa puhdasrotuiselta, hoidetulta koiralta, joka tykkää nukkua sängyssä ja joka oli sisäsiisti. Suuressa koiralaumassa, stressaavissa olosuhteissa Di vetäytyi syrjään ja vaikutti masentuneelta. Di hakee jatkuvasti Andan kontaktia ja pyrkii pääsemään syliin, turvaan. Miten Di on päätynyt alunperin Frumasin kylään, mistä se ei varmasti ole lähtöisin, on arvoitus. Onko se heitetty ulos kodistaan, onko se karannut vai varastettu, emme tiedä.

Di vaikuttaa yhden ihmisen koiralta, rauhalliselta ja hämmentyneeltä. Tarhaelämä on sille selvästi hyvin vierasta ja pelottavaa. Vieraisiin ihmisiin Di suhtautuu ystävällisesti, mutta suhteellisen neutraalisti. Se hakeutuu lähelle ja nauttii rapsuttelusta, mutta sen silmät seuraavat Andaa, ainoaa tuttua ihmistä. Di kaipaisikin rauhallisemman puoleista kotia joko ainoana koirana tai korkeintaan pienestä laumasta, ehkä yksinelävän ihmisen tai pariskunnan luota. Lapsiperhe ei ehkä ole Di:lle mielekkäin vaihtoehto kodiksi. Kerrostalo sen sijaan ei varmastikaan tuota Di:lle vaikeuksia, kunhan tuleva koti malttaa opastaa Di:tä olemaan myös yksin/koiraseurassa kotona.

Di on arviolta 8-9 vuotias ja korkeutta sillä on 35 cm. Di:llä on töpöhäntä.

Di tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotetteuna, tunnistemerkittynä, madotettuna ja ulkoloishäädettynä.

Tutustuthan koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

12.08.2013

Di on edelleen todella ystävällinen ja ihmisrakas. Rouva hakeutuu ihmisten luokse ja syliin heti, edes vieraat ihmiset ei tyttöä jännitä ollenkaan, vaan se kävelee suoraan ihmisten luo hakemaan rakkautta. Din tulevan kodin tulee varautua myös mahdolliseen eroahdistukseen. Kaiken kaikkiaan Di on hyvin rauhallinen ja tulee toimeen kaikkien kanssa, niin koirien, kissojen kuin ihmistenkin. Di on hyvin hellyyttävä rouva, jonka olisi jo aika päästä omaan kotiinsa viettämään eläkepäiviään.

Lisätty uusia kuvia ja video.

2.10.2013

Di sai oman kodin Suomesta 28.9.2013

26.6.2017

Onnekas Di sai viettää onnellista koiranelämää omassa kodissaan lähes neljä vuotta. 22.5.2017 Di on nukkunut pois vanhuuden vaivojen takia. Lämmin osanottomme Din perheelle ja voimia ikävään.

Di viimeisenä päivänään 22.5.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varaajana toimi Veronika.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.