Kodin saanut: LIZZY (nyk. Peppi)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

LIZZY

* n. 1-vuotias

* steriloitu narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

17.06.2013

Onko elämässäsi kompaktin ja aktiivisen koiran mentävä kolo? Sellaisen, joka on luonteeltaan vilkas ja iloinen säteillen hyvää energiaa kaikkialle ympäristöönsä? Nuori Lizzy on täyden kympin vastaus toiveisiisi! Se odottaa lähtötelineissä lupaa kirmata Suomeen sulostuttamaan jonkun reippaan perheen arkea ja juhlaa.

Taustansa osalta Lizzy jakaa saman kohtalon kuin niin moni muukin romanialainen koira: se on löydetty kadulta. Onnekseen sen kohdalle sattunut eläinklinikan työntekijä nappasi pirpanan kainaloonsa ja toi turvaan työpaikkansa hoitolaan. Siellä se on viettänyt nyt kuukauden päivät.

Ottaen huomioon, että pieni Lizzy on pelastettu kadulta, se on superreipas ja hymyileväinen, eikä ole menettänyt uskoaan ihmisten hyvyyteen. Luonteeltaan eloisa ja hilpeä neiti onkin saanut hoitolassa lisänimen Little Squirrel. Korkeutta pikkuoravalla on noin 30 cm ja ikää maksimissaan 1 vuoden verran. Se tulee kivasti toimeen muiden koirien kanssa. Pikanttina lisänä kaunista ulkomuotoa ja vaalean viehkeää olemusta värittää alapurenta. Koska Lizzy oli kuvaushetkellä vauhdikkaalla päällä, siitä saatiin tallennettua vain muutama otos. Ehkä ne kuitenkin riittävät hurmaavaan jonkun, joka tarjoaisi sille loppuiän kodin.

Siinä missä Lizzyn kroppa tarvitsee paljon touhuamista, sen turkki tulee kaipaamaan säännöllistä huoltoa ja harjausta. Lizzy myös toivoo, ettei kukaan rakastu siihen vain upean ulkomuodon vuoksi, vaan ymmärtää, että suloinen pikkufifi tarvitsee kunnon koiran elämää ja aktiviteetteja siinä missä isompikin lajitoveri. Lisäksi suotavaa on, että se syli, johon se Suomeen saapuessaan saa päänsä painaa, tulee tarjoamaan neidille lämpöä, hoivaa ja huolenpitoa sen viimeiseen hengenvetoon saakka. On muistettava, että mitään eläintä ei saa ottaa hetken mielijohteesta!

Mitä todennäköisimmin Lizzy tarvitsee opastusta kotikoiran tavoille; sisäsiisteys ja hihnassa kävely on todennäköisesti opettava sille alusta pitäen. Lizzy jo on aivan valmis karistamaan Romanian tomut kannoiltaan. Toivottaisitko sinä sen tervetulleeksi osaksi elämääsi?

Lizzy luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, tautien varalta testattuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omistavana.

22.06.2013

Lizzy matkustaa pe 28.06.2013 kotihoitoon Suomeen. Mahtaisiko sillä käydä tuuri, että se pääsisi suoraan omaan kotiin? Pikkuorava toivoisi saavansa pysyvän, rakastavan kodin loppuiäkseen.

25.06.2013

Lizzy on varattu omaan kotiin <3

28.06.2013

Lizzy on saanut oman kodin Suomesta <3

Jos olet tutustunut sivuillamme huolellisesti koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja tiedät voivasi tarjota Lizzy turvallisen kodin sen loppuelämäksi, ota yhteyttä Taijaan.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: