Kodin saanut: RIGO

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

RIGO

* n.11-12 kk

* uros

* Virossa

 

 

 

Rigo sai kodin keväällä Virosta, pojan ollessa tuolloin n.6 kk:n ikäinen. Kesän vaihtuessa syksyyn Rigo löydettiin kadulta harhailemasta. Sitä yritettiin pyydystää useampi päivä, mutta pelästynyt koira juoksi aina karkuun. Lopulta se saatiin houkuteltua erään talon sisätiloihin, josta se kiinnioton jälkeen toimitettiin Virumaan varjupaikaan parempaan turvaan.

Rigo jännittää hieman uusia ihmisiä ja kun menin laittamaan hihnaa hänelle, hän oli hyvin alistuvainen. Matka jatkui kuitenkin reippaasti alkuepisodin jälkeen. Ulkona oli lisää Rigolle tuntemattomia ihmisiä ja ensimmäisen vartin poika mielummin vetäytyi sivuun, kuin olisi tullut tekemään tuttavuutta. Seuraamme liittyi isohko narttu koira ja tämän jälkeen myös Rigo muuttui hieman rohkeammaksi meitä ihmisiä kohtaan. Narttukoiran kanssa ne painivat ja leikkivät sulassa sovussa.

Rigo etsii kotia, jossa on entuudestaan hieman kokemusta aremmista koirista. Myös seurallinen, luotettavava ja rohkaiseva tyttö-koira uudessa kodissa olisi erittäin toivottu yllätys. Rigolle tulee antaa aikaa ja sen kanssa pitää olla johdonmukainen mutta lempeä, jotta poika tuntisi olonsa ja tulevaisuutensa turvatuksi. Uskon että Rigon kotiutuessa siitä kuoriutuu mitä mainioin seuralainen sekä kotioloihin että lenkkipoluille.

Rigon säkäkorkeus on n.45 cm.

Yhteydenotot Katalle

päivitetty 19.9.2012

Rigo sai kodin Virosta 22.10.2012

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: