Kodin saanut: RINO, Suomessa

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

RINO

* arvioitu syntymäaika 04/2012

* uros

* Suomessa.

 

 

 

 

 

Historiaa:

Rino hylättiin veljiensä Ginon ja Marion kanssa samalle rakennustyömaalle Bukarestissa, jolla jo asuivat myöskin sivuillamme olevat tyttöpennut Lora, Ursa ja muut. Pojista Mario löysi oman kodin Romanaista. Nyt siis rakennustyömaalla asuu kahdeksan pentua sulassa sovussa. Andan tytär Alina käy päivittäin ruokkimassa pentuja,  mutta rauha ei jatku kauaa, sillä alueella aletaan pian rakentaa ja Alinalla on nyt kiire yrittää epätoivoisesti etsiä pennuille väliaikaista turvapaikkaa, sillä pennuille käy muuten huonosti rakentamisen alkaessa.

 

26.7.2013

Rino on nyt ollut Suomessa kotihoidossa lokakuusta 2012 lähtien.

Tässä uusimmat kuulumiset kotihoitopaikasta:

Rino on asustellut Suomessa jo useamman kuukauden ajan, ja arasta pikkupojasta on kuoriutunut iloinen nuori koirakansalainen. Rino on ruumiinrakenteeltaan hoikka ja pitkäjalkainen, säkäkorkeus on n. 55cm. Omasta mielestään Rino on kuitenkin kompakti sylikoira, joka pallona maatessaan sopii hyvin kenen tahansa syliin.

Rino on aktiivinen nuori herra, joka rakastaa muiden koirien kanssa touhuilua sekä omien ihmisten seuraa. Rino on edelleen suhteellisen arka, mutta kesän aikana Rino on mökkeillyt useampaan otteeseen ja tavannut paljon uusia ihmisiä, joihin hän on suhtautunut arastelleen, mutta aikaa myöden hän on mennyt itse tutustumaan uusiin tuttavuuksiin. Lasten kanssa Rino tulee myös hyvin toimeen.

Rino on koko elämänsä ajan elänyt muiden koirien kanssa, joten koirakavereiden tuki ja turva on Rinolle edelleen tärkeä asia. Rinon kanssa samassa taloudessa asustelee kani, joka on Rinon mielestä niiiiiin ihana ja Rino viettääkin aikaa usein kanin touhuja tutkaillen.

Mökkeillessä Rino pysyy vapaana pihapiirissä, kuten myöskin metsälenkeillä Rinon voi antaa juosta vapaana, takaisin poitsu tulee kutsusta. Rino on todella mukavaa lenkkiseuraa, hihnassa/flexissä Rino kulkee nätisti, joskin muiden koirien ohitusta vielä harjoitellaan, sillä Rinosta on mukava ilmoittaa koko kulmakunnalle kovalla haukkumisella “Koirakaveri jee!!!” Rino tulee kuitenkin todella hyvin toimeen vieraidenkin koirien kanssa, jos/kun vain pääsee niiden kanssa “vaihtamaan tervehdyksiä”.

Rino on todella hellyydenkipeä ja rakastaa rapsuttelua ja huomionosoituksia. Rinon mielestä on maailman parasta makoilla oman ihmisen kainalossa tai vastaavasti käpertyä nukkumaan koirasiskojen kylkeen. Puuha-Rino rakastaa yli kaiken myös sukkia, leluja, sukkia, luita, sukkia ja sukkia ja sukkia 🙂 Sukkarosvon jäljiltä kadonneita sukkia löytyykin sitten vaikka mistä Rinon “kätköistä”.

Arkuudestaan huolimatta Rino on kokonaisuutena ottaen todella kiltti ja sydämellinen koira. Rinon voisi kuvitella asumaan monenlaiseen perheeseen, mutta tärkeintä olisi että Rinolla olisi uudessa kodissaan koirakaveri – tai useampi sekä omat ihmiset, jotka rakastavat Rinoa perheenjäsenenään, sillä tämä pikkupoika rakastaa omia ihmisiään ehdoitta ja koko pienellä koiransydämellään.

 

Rino tullaan luovuttamaan tulevaan kotiin sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passin kanssa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Yhteydenotot Sallalle.

17.8.2013

Rino on varattu ja se siirtyy uuteen, ihanaan kotiinsa sunnuntaina 18.8.2013.

Rino oli kotihoidossa poikkeuksellisen pitkän ajan ja haluammekin välittää suuret kiitoksemme Rinon mahtaville, uskomattoman epäitsekkäille kotihoitajille, olette ihania <3

18.8.2013

Rino muutti tänään omaan kotiinsa Loviisaan, labbistyttö Millan kaveriksi 🙂

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: