Kodin saanut: BOBI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

BOBI

* n. 1-2 vuotias

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

30.6.2013

Dog Rescue on yksi uusimmista Bukarestin alueella toimivista tarhoista. Sen tärkeimpiä periaatteita on catch and release, eli se on keskittynyt steriloimaan kadulla eläviä koiria ja palauttamaan ne tämän jälkeen omille elinalueillensa. Vasta toisena tulee koirien adoptointi. Kulkureiden aktiivien kesäkuun alussa tekemällä reissulla kävimme myös tutustumassa Dog Rescue tarhaan. Tarha oli avattu vasta toukokuun loppupuolella ja se oli Romanialaisella tasolla erittäin siisti.

Bobi oli saapunut tarhalle vasta muutamia päiviä ennen tapaamistamme.Se oli löydetty yksin pellolta, jonne se oli jätetty ilman vettä tai ruokaa. Bobi oli ensimmäisen viikon hyvin pelokas, se makasi jähmettyneenä maassa, uskaltamatta edes liikahtaa. Kolme viikkoa myöhemmin tuntuu kuin kyseessä olisi eri koira. Tarhalla työskentelevä nuori poika on tehnyt Bobin kanssa paljon töitä ja se on tuottanut tulosta. Sen luottamus ihmisiä kohtaan on kasvanut kovasti ja nykyään Bobi tulee tervehtimään iloisesti häntä heiluen. Se on oppinut yhden tempunkin jo, eli antamaan tassua 🙂

Luonteeltaan Bobi on hyvin leikkisä sekä ystävällinen. Lisäksi se tulee toimeen toisten koirien, sekä kissojen kanssa. Bobi on säkäkorkeudeltaan 30-35 cm ja se tullaan kastroimaan ennen uuteen kotiin saapumista.

Bobi etsii vastuuntuntoista kotia jossa se tulee viettämään loppuelämänsä. Uudessa kodissa sitä voisi olla vastassa toinen koira tai kissa, jolloin Bobin kotiutuminen varmaan sujuisi myös nopeammin.

 

8.7.2013

Bobi on varattu.

16.8.2013

Bobi lensi uuteen kotiinsa 15.8.2013

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Bobin varausta hoiti Kata

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: