Kodin saanut: SONIA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Sonia

 

SONIA

* 3-4 v

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

Mikä onni kohtasikaan tätä tuoretta äitikoiraa, kun erään romanialaisen eläinsuojelijan mies oli löytänyt metsästä ruokaa etsineen nartun ja sen neljä pientä pentua, joista vasta yksi oli avannut silmänsä. Mies oli ottanut Soniaksi nimeämänsä koiran vauvoineen mukaansa, ja nyt se voi turvallisessa ympäristössä huolehtia pennuistaan, jotka ovat tällä hetkellä 4-5 viikkoisia.

Kaunis Sonia on pieni, noin 9 kg:n painoinen, lempeä ja rauhallinen tyttö. Perusluonteeltaan hyväntuulisena koirana se kyllä osaa olla leikkisäkin välillä. Sonia tulee juttuun niin lasten kuin muiden koirien ja kissojenkin kanssa.

Tarkempaa tietoa Sonian taustasta ei ole. Se vaikuttaa olevan hyvässä karvassa, joten on mahdollista, että se on hylätty metsään joko sen ollessa viimeisillään tiineenä tai juuri synnyttäneenä pentujensa kera.

Tulevan kodin on hyvä varautua opastamaan kärsivällisesti Soniaa kotikoiran tavoille ja tutustumaan kaikessa rauhassa uuteen ympäristöönsä. Huom. vieraita ääniä kuullessaan Sonia saattaa haukahdella yksin ollessaan, joten varmuuden vuoksi emme suosittele sitä kerrostaloon.

Sonian tulee luonnollisesti kasvattaa pentujaan vielä muutamia viikkoja, ja se voi matkustaa Suomeen noin kuuden arviolta tammikuun lopussa. Sonia tullaan luovuttamaan steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä ja oman passin omistavana.

Ennen yhteydenottoa tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen ja luovutussopimukseen.

Päivitetty 24.12.2012

Sonia on varattu.

Päivitetty 14.1.2013

Sonia lensi Suomeen 16.2.2013 ja sai ihan oman kodin.

Päivitetty 17.2.2013

Yhteydenotot Taijalle.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: