Kodin saanut: SASSU

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Sassu

* n 2 v

* Uros

* Virossa

 

 

 

 

 

Rakveren tarhan yhdessä häkissä pomppii tasajalkaa musta, takkuturkkinen Sassu. Niin kova kiire oli Sassulla päästä lenkille ettei malttanut hetkeäkään olla paikoillaan. Hihnan kiinnittäminenkin oli melkein rakettitiedettä. 🙂 Hihnassa alkuun pompittiin ja hypittiin kunnes maltettiin hetkeksi rauhoittua. Alku riehumisten jälkeen kävelykin alkoi sujua jo aika mallikkaasti.

Sassu rrrakastaa rapsutuksia, johtuen varmasti osaksi myös turkin huonosta kunnosta mikä saa ihon kutisemaan. Tämä poika on silti todella iloinen ja sosiaalinen koira. Tästä saisi varmasti myös kivan harrastuskaverin melkeinpä mihin vain. Sassu viihtyisi varmasti myös lapsiperheessä.

Sassu tulee toimeen ainakin narttukoirien kanssa, uroskoiran kanssa saman katon alle Sassua en suosittelisi. Tulevan kodin täytyy sitoutua Sassun turkin hoitamiseen ettei poika pääse enää näin takkuiseen kuntoon.

Sassu on n. 55 cm korkea ja painaa vain n. 15 kg.

Päivitetty 15.11.2012

Sassu odottaa sitä omaa ihmistään edelleen Rakveren tarhalla. Sassu stressaa kovin häkissään ja haukkuu levottomasti. Huomaa että tämä aika tarhalla ei ainakaan ole parantanut Sassun käytöstä vaan päinvastoin. Silti Sassu on erittäin ystävällinen kaikkia ihmisiä kohtaan vaikka stressitaso on korkealla. Mistä Sassulle löydettäisiin se oma ihminen, joka jaksaa paneutua tämän nuoren ja aktiivisen herran kouluttamiseen?

                                                                                                                                Päivitetty 11.2.2013
Sassu on saanut kodin Virosta!
Päivitetty 16.2.2013

Yhteydenotot Sailalle.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: