Kodin saanut: MUHKU

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

MUHKU

* n. 4-5v

* uros

* kastroidaan

* Virossa

 

 

 

Rakveren tarhalta vuosi sitten kodin saanut Suuriherra Muhku palautettiin tarhalle, suurempana kuin koskaan. Liekö syynä Muhkun äärettömän kiltti luonne, joka ei tietenkään ole sovelias vahtikoiralle, sillä Muhku todellakin on luonteeltaam huippuyksilö. Rauhallinen, kohtelias ja huomaavainen ja ottaa mielellään kaikki rapsutukset ja silitykset vastaan nätisti istuen tai selälleen kellahtaen. Muhku omaa myös todella hyvät hermot, joten näkisin sen voivan asua jopa lapsiperheessä. Suuren kokonsa vuoksi tosin ihan pienet lapset voisivat huomaamatta mennä kumoon.

Muhkun ainoa heikkous on hihnassa vetäminen. Massansa avulla siinä todella on pitelemistä, mutta viisaan luonteensa avulla ja selkeällä, määrätietoisella harjoittelulla tuskin menee kauaakaan, kun tämä suuriherra oppii hihnassa kauniisti kävelemisen jalo taidon. Puolen tunnin (namittomalla) koiranomin ohjauksella Muhku sai jo hyvin ideasta kiinni. Hyvä tahaton testi oli, kun lenkillä muutaman kymmenen metrin päässä meni kissa. Muhkua kiinnosti hyvin paljon tämä otus, mutta se ei lähtenyt rynnimään sitä kohti, vaikka varmasti se olisi siihen pystynyt.

Muhku on edelleen liian lihava, mutta kiitos toisen huippuyksilön, Mannin, on Muhkun koko pienentynyt melkein puolella. Manni on ollut Muhkun oma personal trainer sekä paras ystävä, yhdessä he ovat joka päivä juosseet tarhan sisäpihalla ja pikkuhiljaa Muhku on laihtunut. Nyt Manni on Suomessa kotihoidossa ja Muhku tarvitsisi uuden kodin, jossa sillä voisi olla uusi mukava ja reipas tyttökoira odottamassa!

Korkeudeltaan Muhku on kunnioitettavat n. 70cm ja painoa voi hyvinkin olla reilusti yli 50kg, eli laihdutuksen tulee jatkua uudessakin kodissa.

Uuden kodin tulee varautua opettamaan tälle herralle kaikki alusta pitäen. Sisäsiisteys, remmikäyttäytyminen jne. Suuren koiran kanssa täytyy myös aina varautua suurempiin mahdollisiin eläinlääkärinkuluihin ja vanhuuden vaivoihin.

Päivitetty 15.1.2013

Mannin ollessa Suomessa kotihoidossa, on Muhku saanut uuden juoksuttajan, Lotte-tytön. Muhku on jälleen minun silmiini laihtunut ja alkaa olla ihan mukavan kokoinen ukkeli! Luonne on pojalla edelleen täyttä kultaa!

Lisätty uusia kuvia!

Päivitetty 9.2.2013

Muhku on saanut kodin Virosta!

Päivitetty 16.2.2013

Yhteydenotot Nealle.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: