Kodin saanut: VERONIKA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

VERONIKA

 

* 6-8 vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

31.7.13

Kaunis, vanhempi rouvaskoira Veronika, päätyi Bukarestilaisen Onevet eläinklinikan hoitolaan, kun eräs klinikan asiakkaista oli löytänyt sen kadulta ja päätti tuoda turvaan klinikalle. Veronika oli löydettäessä hyvin laihassa kunnossa ja turkki takkuisena. Veronika on todennäköisesti joskus ollut kotikoirana, mutta Romanialaiseen tyyliin hylätty kadulle tultuaan joko tarpeettomaksi tai liian vanhaksi.

Veronika on luonteeltaan hyvin rauhallinen, kiltti ja lempeä. Tämä mussukka antoi hoitolan työntekijöiden selvittää turkkinsa lukuisia takkuja ilman valitusta ja rouvasta saikin sen käsityksen, että se on tottunut ihmisen käsittelyyn. Veronika tulee toimeen muiden koirien kanssa hyvin.

Veronikan toisessa silmässä on kuivuutta ja sitä pitää hoitaa säännöllisesti kosteuttavilla silmätipoilla.

Veronika etsii kotia, jossa ymmärretään vanhenevan koiran tarpeita. Veronikan koti on harkinnut koiranottoa tarkasti ja on valmis tarjoamaan tälle loppuelämän kodin. Veronika viihtyisi varmasti parhaiten, kodissa jossa elo on rauhaisempaa ja jossa rouva saa paljon huomiota ja hellyyttä osakseen. Vaikka Veronika on todennäköisesti ollut joskus jonkun koira, se tarvitsee uudestaan rauhallista opastusta kotikoiran tavoille.

Veronikalla on tällä hetkellä painoa n. 7.5 kiloa. Paino toivottavasti hieman nousee, koska Veronika on vielä aika laihassa kunnossa. Veronikan säkäkorkeus on n. 30-35 cm.

Veronika tullaan luovuttamaan steriloituna, sirutettuna, rokotettuna, lois- ja matohäädöt saaneena. Veronikalla on myös matkassaan oma EU-passi.

Tutustuthan huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

19.9.13

Veronika on varattu Suomeen.

2.12.2013

Veronika pääsi vihdoin omaan kotiin Suomeen 30.11.2013

Veronikan kodinetsinnässä auttoi Anna-Aurora

Tutustuthan huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Puppetin kodinetsinnässä auttaa Anna-Aurora

– See more at: https://kulkurit.fi/kotia-etsiva-puppet/#sthash.5aGAFm0T.dpuf

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: