Kodin saanut: KUZJAKA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

KUZJAKA

* s. 7.4.2013 / 6 kk

* uros

* Tallinna, Viro.

Näiden sisarusten tarina alkoi jo tammikuussa 2013, jolloin Tallinnasta tuli avunpyyntö emolle ja pennuille, jotka majailivat purku-uhan alaisessa hylätyssä rakennuksessa. Juuri ennen kuin ne saatiin talteen, emo oli kuitenkin tullut uudelleen tiineeksi, eikä sitä huomattu ennenkuin oli jo liian myöhäistä tehdä asialle mitään. Niinpä Irina otti emon luokseen, kun synnytyksen aika lähestyi ja sisarukset syntyivät maailmaan keväisenä sunnuntaina 7.4.2013.

Kuzjaka on toinen tämän kolmikon poikalapsista, mustavalkoinen kuin sisarensa Maska ja luonteeltaankin hieman enemmän herkän siskonsa kaltainen. Tykkää painia Goluboi-veljensä kanssa. Tästä pojasta tulee iso ja komea kissa. Kuzjaka lähtisi yhteiseen kotiin mielellään varmasti kumman tahansa sisaruksen kanssa, jos sellainen onni sitä potkaisisi. Kolmikko on tottunut Irinalla myös pieneen koiraan.

Kuzjaka tulee uuteen kotiin rokotettuna ja loishäädettynä ja sillä on EU-passi. Se on tunnistesirutettu ja siru on rekisteröity Turvasiru.fi-palveluun yhdistyksen toimesta.

Miettiessäsi kodin tarjoamista kissanpennulle, huomioithan että se voi olla osa elämääsi jopa seuraavat 15-20 vuotta.

Kuzjaka tulee Suomeen kotihoitoon 28.8.

Kotihoidossa 9.9.2013: Kuzjaka on ensialkuun vähän ujon oloinen, mutta nopeasti tästä pojasta on kuoriutunut oikea pieni hellyyttä kaipaava sylieläin. Kotihoitaja kertoo, että paljon on pikkuherra kysellyt veljien perään, vaatinut ruokaa ja huomiota ja hiekkalaatikon siivousta. Hän tuntuu olevan todella seurallinen, tulee puskemaan ja purisemaan tuon tuosta. Palloilla on ollut kiva leikkiä, ja läppärin näppäimistöltä löytyi mukavan lämmin paikka torkkua, huomiotakin sai niin kivasti! Eli Kuzjaka tuntuu kotiutuneen ihan mukavasti.

Ensimmäinen yö meni suht kivasti, paljon peuhattavaa löytyi ja muutama naukaisu herätti aina silloin tällöin, ja seitsemältä olikin jo pakko saada aamupalaa. Toinen yö meni jo rauhallisemmin, mutta sitäkin enemmän poitsu seuraili ympäriinsä kun tein aamutoimia, hyvä ettei suihkuunkin tullut perässä.” Ihmisen seura siis kelpaa mainiosti, mutta Kuzjaka taitaisi kyllä kaivata ihan kissamaistakin seuraa tulevassa kodissaan. Poika on hyvin kiltti, tassut ovat pehmeät, eikä kynsiä oteta esille vaikka vähän sylissä joutuisi käänneltäväksi

18.9.2013 Poitsu ei enää mau’u niin paljoa kuin alussa. Aina kun tulen kotiin, on kisu vastassa ovella toimittamassa tervetulleeksi kotiin. Kouluikäinen siskontyttöni on käynyt välillä leikkimässä Kuzjakan kanssa, ja kaksikko tulee hyvin toimeen. Yöt herra nukkuu joko vieressäni tai jossain muualla, ja tulee herättelemään aamulla herätyskellon aikaan. Lempimakuupaikkoja ovat pieni kori ja sohvien selkämykset, varsinkin ikkunan edessä, sekä hoitajan vierus, varsinkin jos saa paijauksia. Poika syö hirveästi nyt, eräskin ilta annoin ruokaa kahdesti, kun nälkä tuntui jäävän ensimmäisestä ateriasta. Painoa tuntuu kerääntyvän nyt kivasti ja tavallinen märkäruoka kelpaa loistavasti.

25.9.2013: Jaska on saanut hoitopaikkaansa leikkikaveriksi samanikäisen kollipojan Vladimirin, jonka kanssa ne touhuavat ja tutkivat kaikkia uusia asioita yhdessä. Jaska oli aluksi kaverista ihmeissään ja kävi varovasti tekemässä tuttavuutta, aamupalan pojat vetivätkin sitten jo samasta kupista, vaikka omatkin heille oli, ja illalla pistettiin painiksi. Hyvin tuntuvat tulevan toimeen ja onnessaan leikkivät koko illan. Lisätty kuvia.

8.10.2013: Pojilla menee hienosti, leikkivät ahkerasti, syövät paljon ja käyvät aina yhteistuumin hoitajan hermoille, varsinkin kun pikkuherrat päättävät että on aika herätä aamulla. Kuzjakasta on kasvamassa kovaa tahtia komea nuori herra. Komeat valkeat viikset korostavat mustavalkean värityksen smokkimaista olemusta. Tassut ovat aina pehmeät ja hellät, ja purina kovaäänistä. Kuzjakan lempipaikkoja makoilla ovat sohvat, sänky ja keittiön pöydän päällä oleva kori. Keittiön pöydältä on myös hyvä tarkastella asunnon menoa. Laiskanlinnan selkänojalta taas voi tutkailla ulos parvekkeelta muuta elämää, kuten lintuja puun oksilla.

Sylissä Kuzjaka viihtyy erinomaisesti ja on helppo käsitellä. Kynsienleikkaustakin on kokeiltu hyvällä tuloksella, joskin kyseistä puuhaa piti herran itse ihmetellä. Tyypillisten lelujen lisäksi Kuzjaka tykkää leikkiä kaverikissan hännällä (ja tietysti tämän kanssa, joko painien tai juosten kilpaa ympäriinsä) ja rapisevilla muovipusseilla. Keittiön viimeaikainen banaanikärpäsinvaasiokin on lisännyt mielenkiintoisia asioita elämään, kärpäsiä kun on kiva lätkiä tassuilla.

Kuzjaka sai oman kodin Helsingistä 3.12.2013.

Varaajana toimi Tiia

Kuulumisia kotoa 7.12.13: Hei, yhteiselo on alkanut hyvin. Aluksi Kuzjaka oli vähän ujo, vietti aikaa sängyn alla piilossa. Mutta sitten se tottui uuteen kotiin ja on nyt jo paljon rohkeampi. Kuzjaka pitää varsinkin pallolla leikkimisestä ja uskaltaa jo tulla syliin kehräämään. Kuzjaka syö normaalisti ja on ihan sisäsiisti ei ongelmia.  Nukkuu omassa korissaan lämpimän patterin vieressä. Pitää ihmisistä, ainakin meistä niin paljon ettei tahdo että lähtisimme pois kotoa. Kun valmistaudumme vaikka lähtemään kauppaan Kuzjaka alkaa maukumaan kovaäänisesti, varmaan myöhemmin siitä tulee rohkeampi. Palmun jouduimme laittamaan piiloon koska kissa halusi maistella sitä.

 

Kuvat näkyvät isompina klikkaamalla

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: