Kodin saanut koira: LADY MADDIE

Syntymäaika: Noin 2011
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta

19.2.2020
Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5 h ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuttavat pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien. Kaikkia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa.

Lady Maddie on ollut tarhalla vuodesta 2014 asti mutta tähän mennessä se ei ole ollut niiden onnekaiden seassa, jotka ovat valikoituneet adoptio-ohjelmaan. Tarhalla suurin osa koirista on sellaisia jotka voisi ottaa adoptioon, mutta yhdistyksen vapaaehtoistyöntekijöiden resurssien mukaan on mentävä ja näin ollen koiria tulee vähitellen, sitä mukaan mitä resursseja vapautuu.

Tammikuussa 2020 aktiivimme suuntasivat kohti Happy Dogs Morenin tarhaa Morenissa. Siellä heitä odotti myös Lady Maddie. He kuvailevat Maddieta kauniina mummona, jota alkuun hieman jännittää vieraat häkissään ja antaa hieman pidättyväisen kuvan itsestään. Kun namipussi tulee esiin taskusta, mummon kuitenkin unohtaa jännitykset ja tulee reippaasti syömään nameja kädestäkin. Maddie myös syö omatoimisesti herkkuja suoraan pussista, heti kun vieraiden silmä välttää. Maddieta saa lyhyenkin tuttavuuden jälkeen koskea kaulaan ja rintaan. Eräs tarhan työntekijöistä kerrotaan saavan nostaa ja koskea Maddieen miten vaan, mutta kun tämä tulee asiaa demonstroimaan, Maddie viipottaa iloisesti häntä heiluen karkuun tätä yritystä. Maddiessa on jotain kovin liikuttavaa, hieman iäkkäämmän koiran viisautta.

Anda kertoo, ettei Maddie juurikaan välitä muiden koirien seurasta, joten edes koirakaveri ei ole sen kaihoon auttanut. Muita koiria kohtaan Maddie on välinpitämätön ja viihtyisi varmasti myös ainoana koirana varsin hyvin. Arvostaisi varmasti vähän rauhallisempaa elämänmenoa ja ihmisen jakamatonta huomiota.

Lady Maddie on kerännyt itselleen vuosien saatossa hieman liikakiloja painon ollessa tällä hetkellä noin 20 kg, kun ihannepaino on 15 kg hujakoilla. Korkeutta Maddiella on noin 45cm.

Päivitykset

11.4.2021
Lady Maddie aloitti torstaina 8.4, tärkeän automatkan joka saavutti määränpäänsä eilen 10.4.2021. Se oli automatka Romaniasta Suomeen. Nyt on mummo Kotona!

2.3.2021
Tänään koittaa se päivä, jolloin Lady Maddien elämän uusi luku alkaa. Hän on asunut tarhalla vuodesta 2014. NYT, nyt hänen nimen eteen ilmestyi teksti varattu. Lady Maddie pääsee muuttamaan Kotiin <3 .

“I was born very far from where I´m supposed to be, and so I´m on my way Home.” Voihan mummo, miten onnellinen olenkaan puolestasi!

19.2.2020
Aktiivimme tapasivat Lady Maddien tammikuussa ja hurmaantuivat tästä viisaasta, iloisesta mummokoirasta.

12.6.2019
Lady Maddie astui Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Toukokuussa aktiivimme matkasi myös Happy Dogs Morenin tarhalle ja tapasi siellä noin 8-vuotiaan koiran, Lady Maddien. Maddie valikoitui tältä reissulta adoptio-ohjelmaan ja aktiivimme sai kuulla Maddien tarinan. Maddie asui alunperin kadulla Morenissa sijaitsevan pankin läheisyydessä, missä Andan ystävä kävi ruokkimassa sitä ja otti lopulta kiinni ja toi tarhalle. Maddie on maailman sympaattisin, rauhallinen seniorikoira, eikä todellakaan uskoisi, mutta hänelle on pitänyt rakentaa tupla-aidat häkkiin, sillä hän inhoaa kahlittuna häkissä olemista ja haluaisi kaikin keinoin pois. Anda sanookin, että hänellä on ristiriitaiset tunteet Maddien kohdalla, sillä se luultavasti olisi ollut kadulla onnellisempi, kuin tarhalla. Maddien vapaudenkaipuuta on yritetty helpottaa siirtämällä se pysyvästi asumaan tarhan pihamaalle niin sanotulle “leikkialueelle” Maddie kuitenkin hyppäsi aina aidan yli takaisin tarhalle, sillä se haluaa olla siellä, missä ihmisetkin ovat.

Alkuun aktiivimme mennessä häkkiin, menee Maddie hieman hämilleen. Se tulee kuitenkin syömään namia kädestä ja jää rapsuteltavaksi. Rauhallisen oloinen, seesteinen koira, jolle ympäristö on täysin väärä. Maddie on ilmeisen sinnikäs luonteeltaan, sillä kaikkien näiden vuosien jälkeen se ei vieläkään ole tyytynyt kohtaloonsa, vaan joka kerta häkin oven auetessa se yrittää tietään ulos.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä. Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lady Maddie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maddie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lady Maddien yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: