Päivitetty 10.10.2020

Kodin saanut koira: LADY TAIGA


Syntymäaika: 04/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea)
steriloitu

 

 

Perustiedot ja taustaa

13.4.2020

Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen ,mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parista. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr. Adinan perustamalle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr. Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Romaniassa on useita kunnallisia tarhoja, joihin koiria tuodaan ja otetaan jatkuvasti kaduilta talteen. Koiran kannalta kunnalliset tarhat ovat luultavasti se huonoin vaihtoehto. Ne viettävät kaiken aikansa hyvin pienissä häkeissä ilman mahdollistuutta jaloitteluun/ulkoiluun. Kunnallisilla tarhoilla koiria on satoja. Yksi näistä koirista oli Lady Taiga joka pääsi pois Mihailestin kunnaliselta tarhalta pois Ioanan luo 10.2.2020.

Lady Taiga onkin nimensä mukaan todellinen Lady, tarhalla hän antaa itsestään kovin rauhallisen, lempeän ja pehmeän vaikutelman. Lady Taigan ei ole kuultu juurikaan haukkuvan mutta välissä hän saattaa itkeskellä ja vinkua. Lady Taiga on ystävällinen ihmisiä kohtaan ja osaa kulkea myös hihnassa. Hän tulee myös loistavasti toimeen muiden tarhalla olevien koirien kanssa.

Lady Taigalla on ihana töpöhäntä ja liikkutavan anova katse joka porautuu suoraan sydämeen. Hänellä on myös muhkea turkki ja sen alla melko reilusti tarhalta saatuja “tarhakiloja”. Lady Taigan tulisikin aloittaa uudessa kodissaan kevennyskuuri jotta Lady pysyisi terveenä eikä liikakilot kuormita sen niveliä.

Tällä hetkellä Lady Taiga on noin 50cm ja painoa on kertynyt 25kg.

Päivitykset:

10.10.2020

Vihdoin pitkän odotuksen jälkea Lady pääsi matkustamaan Suomeen <3 Onnea perhe ja Lady Taiga, kaikkea hyvää teille!

16.5.2020

Taigaa odottaa Ladyn elämä Suomessa, hänet on varattu omaan loppuelämän kotiin <3

13.4.2020

Lady Taiga aloitti adoptio-ohjelmassamme oman loppuelämän kodin etsinnän.

————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lady Taiga saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lady Taiga on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.