Päivitetty 31.08.2015

Kodin saanut koira: LADY DINA


 LADY DINA

* narttu

* n. 4-5v.

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

12.1.2015
Dina on yksi onnekkaista. Se saatiin pelastettua Bukarestin lähellä sijaitsevalta kunnalliselta tarhalta ja varmalta kuolemalta noin puoli vuotta sitten. Kukaan ei tiedä, mitä se on elämänsä aikana kokenut ja kohdannut, mutta toki se ansaitsi jotain muuta kuin vain odottaa pahinta. Eläinsuojelija Anda Murgu antoi tytölle uuden alun ja mahdollisuuden omaan kotiin adoption kautta. Dina asustelee tällä hetkellä Anda ja Alina Murgun Asociatia Suflete Dragi -yhdistyksen Jilavan tarhalla.

Dina on keskikokoinen, noin 40-45cm korkea ja 27kg painava tyttö. Luonteeltaan se on sosiaalinen ja pitää niin ihmisistä kuin koiristakin, eikä juurikaan hauku. Dina on älykäs ja rauhallinen, hyvähermoinen koira.

20.3.2015
Aktiivimme vierailivat Romanian reissullaan myös Jilavan tarhalla ja tapasivat Dinan. Valitettavasti tarhaelämä ei ole tehnyt tyttöselle hyvää ja sen olemus on muuttunut selvästi flegmaattisemmaksi kuin mitä se oli tarhalle tullessaan. Ennen niin iloinen ja rohkea Dina on nyt arahko ja hakee kovasti turvaa Alinasta. Kamera oli Dinasta pelottava juttu ja tästä syystä koira on uusissa kuvissa niin pelokkaan ja alistuneen näköinen. Se reagoi voimakkaasti, mutta osaa rauhoittaa itsensä. Dina ujostelee uusia ihmisiä, mutta reipastuu kyllä kun huomaa niiden olevan ystävällisellä mielellä liikkeellä ja tuleekin sitten luokse hakemaan hellyyttä.

Dinalle soisi pian oman kodin, sillä tarhaelämä ei selvästikään ole tälle pehmeälle ja herkälle koiralle helppoa. Dina leimautuu / kiintyy luultavasti nopeasti ja lujasti ja se tarvitsee määrätietoisen ihmisen johon, ja jonka toimintaan se voi luottaa. Dina on myös lihonut tarhalla ja kuten jo ikänsäkin puolesta, tarvitsee se myös liikakilojensa vuoksi liikkuvaisen ja myös ruokinnan suhteen rajojen asettamiseen kykeneväisen kodin.

27.7.2015
Yhdistyksemme aktiivit tapasivat Dinan Jilavan vierailullaan. Tyttö on edelleen hieman arka ja haukkui muiden mukana, mutta ei häkkiin mentäessä. Dina pysähtyi hellittäväksi, mutta ei innostu siitä kummemmin. Ylipainoa on edelleen reilusti. Uusia kuvia lisätty galleriaan!

31.8.2015
Iloitsemme Dinan puolesta, sillä se on löytänyt kodin Ranskasta. Kaikkea hyvää Dinalle uudessa kotimaassa!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Dina on steriloitu ja se luovutetaan uuteen kotiinsa sirutettuna, asianmukaiset rokotukset kunnossa, loishäädöt hoidettuna sekä uusi EU-passi “repussa” mukana. Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Dinan adoptiota hoiti Lilli.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.