Kodin saanut: LAIKA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

8/2013

LAIKA

* n. 4-5v

* uros

* kastroidaan

* Virossa

 

 

 

 

9.4.2013

Laika on löydetty noin 20km päästä Rakveren tarhasta juoksentelemasta vapaana. Laikan omistaja löydettiin ja tämä kertoi heidän olleen metsästysreissulla kun Laika oli löydetty. Omistaja ei kuitenkaan enää halunnut Laikaa hakea takaisin, vaan nyt Laika etsii uutta kotia itselleen.

Laika on noin 60cm korkea ja on saanut hieman ylipainoa tarhalla äärettömän kovan ruokahalunsa takia.

Lenkillä Laika alkuu veti remmissä jonkin verran, mutta kauempana tarhasta veto alkoi helpottaa ja Laika otti oma-aloitteisesti kontaktiakin taluttajaansa. Laika vaikuttaa fiksulta ja tietyllä tavalla omapäiseltä koiralta, joten kodin tulee varautua pitkäjänteiseen ja johdonmukaiseen kouluttamiseen. Laika tulee hyvin toimeen narttukoirien kanssa, joten tyttökaveri voisi kodista löytyä.

Se mitä Laika varmasti kaipaisi olisi rauhallisella paikalla oleva koti, jossa saisi hellyyttä, pääsisi pitkille metsälenkeille (ei vapaana metsästysvietin takia) ja saisi pientä aivojumppaa silloin tällöin.

 

1.8.2013

Laika on lihonut hirmuisesti tarhalla ollessaan. Se näyttää tuplanneen kokonsa ja kun tähän kysyy syytä, kerrotaan että “se tykkää syödä”. Laikan ruokintaan olemme yrittäneet saada kohtuullisuutta, toivottavasti tarhalla ymmärretään ylipainon haitat.

Se mikä Laikassa ei ole ajan myötä muuttunut, on sen ystävällisyys ja sosiaalisuus ihmistä kohtaan. Ensimmäisenä se vyöryy hakemaan huomiota ihmiseltä, vaikka ympärillä muut urokset räyhäävät ja riekkuvat. Laika ei tästä hermostu, sille tärkeintä on ihmisen seura ja huomio. Lisätty kuvia.

 

16.9.2013

Laika on lihonut entisestään. Nyt kuitenkin tarhalla ymmärrettiin, että Laikan täytyy laihduttaa, sillä se alkoi jo alkulenkistä ontumaan toista etujalkaansa. Tilannetta täytyy seurata, mutta nyt vaikuttaisi siltä että ontuminen johuu ylipainosta. Lisätty kuvia.

 

20.9.2013

Laika on löytänyt oman kodin Virosta.

 

Varaajana toimi Nea.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: