Päivitetty 22.09.2013

Kodin saanut: LAIKA


8/2013

LAIKA

* n. 4-5v

* uros

* kastroidaan

* Virossa

 

 

 

 

9.4.2013

Laika on löydetty noin 20km päästä Rakveren tarhasta juoksentelemasta vapaana. Laikan omistaja löydettiin ja tämä kertoi heidän olleen metsästysreissulla kun Laika oli löydetty. Omistaja ei kuitenkaan enää halunnut Laikaa hakea takaisin, vaan nyt Laika etsii uutta kotia itselleen.

Laika on noin 60cm korkea ja on saanut hieman ylipainoa tarhalla äärettömän kovan ruokahalunsa takia.

Lenkillä Laika alkuu veti remmissä jonkin verran, mutta kauempana tarhasta veto alkoi helpottaa ja Laika otti oma-aloitteisesti kontaktiakin taluttajaansa. Laika vaikuttaa fiksulta ja tietyllä tavalla omapäiseltä koiralta, joten kodin tulee varautua pitkäjänteiseen ja johdonmukaiseen kouluttamiseen. Laika tulee hyvin toimeen narttukoirien kanssa, joten tyttökaveri voisi kodista löytyä.

Se mitä Laika varmasti kaipaisi olisi rauhallisella paikalla oleva koti, jossa saisi hellyyttä, pääsisi pitkille metsälenkeille (ei vapaana metsästysvietin takia) ja saisi pientä aivojumppaa silloin tällöin.

 

1.8.2013

Laika on lihonut hirmuisesti tarhalla ollessaan. Se näyttää tuplanneen kokonsa ja kun tähän kysyy syytä, kerrotaan että “se tykkää syödä”. Laikan ruokintaan olemme yrittäneet saada kohtuullisuutta, toivottavasti tarhalla ymmärretään ylipainon haitat.

Se mikä Laikassa ei ole ajan myötä muuttunut, on sen ystävällisyys ja sosiaalisuus ihmistä kohtaan. Ensimmäisenä se vyöryy hakemaan huomiota ihmiseltä, vaikka ympärillä muut urokset räyhäävät ja riekkuvat. Laika ei tästä hermostu, sille tärkeintä on ihmisen seura ja huomio. Lisätty kuvia.

 

16.9.2013

Laika on lihonut entisestään. Nyt kuitenkin tarhalla ymmärrettiin, että Laikan täytyy laihduttaa, sillä se alkoi jo alkulenkistä ontumaan toista etujalkaansa. Tilannetta täytyy seurata, mutta nyt vaikuttaisi siltä että ontuminen johuu ylipainosta. Lisätty kuvia.

 

20.9.2013

Laika on löytänyt oman kodin Virosta.

 

Varaajana toimi Nea.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.