Päivitetty 12.12.2020

Kodin saanut koira: LAKKA


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
ei steriloitu

 

Kiitos mielenkiinnosta Lakka-pentua kohtaan! Lakka on saanut hurjan määrän kyselyjä ja tuleva koti tulee löytymään näiden joukosta. Tsemppiä oman rescue-koiran etsimiseen!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
16.9.2020

Mihai Gregorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M. G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, mm. kissoja, vuohia, erilaisia lintuja, sikoja ja hevonen. Mihain tarhalle päätyy koiria monin eri tavoin: hylättynä tarhan porteille, löydettynä kaduilta harhailemasta tai pelastettuna kunnallisilta tarhoilta

Lakka, Muurain ja Valokki ovat Mihain pelastama neljän pennun katras. Yksi pennuista on löytänyt kodin Mihain itsensä järjestämänä. Pentue oli paikallisen romanialaisen naisen hoivissa, mutta nainen ei kyennyt huolehtimaan pesueesta.

Lakka on, kuten sisarensakin, on iloinen, aktiivinen ja vilkas pentu. Lakka on reipas sekä ihmisten, että muiden koirien seurassa.

Lakka on vaalea, kehossa hänellä on tyylikkäät mustat täplät ja kasvoilla kaunis vaalea kuono, josta vaalea raita jatkuu kapeana otsalle. Otsa ja korvat ovat tummat, poskissa ja kulmissa on ripaus ruskeaa.

Lakan arvioitu aikuiskoko on noin 40cm ja 8kg.

Lakka etsii kotia, joka on valmis riehakkaaseen pentuelämään. Tulevan kodin tulee sitoutua kasvattamaan Lakka rakkaudella ja johdonmukaisuudella onnelliseksi, tasapainoiseksi aikuiseksi koiraksi ja ottamaan Lakka mukaan yhteiseen elämänmittaiseen seikkailuun.

 

Päivitykset:

12.12.2020

Pienen pieni Lakka pääsi viettämään ensimmäistä jouluaan kotonaan Suomessa oman perheensa kanssa. Onnea Lakka ja perhe <3

23.9.2020

Kauaa ei mennyt kuin suloinen Lakka valloitti omien ihmistensä sydämet, hänet on varattu omaan kotiin Suomeen <3

16.9.2020

Lakka aloitti Kulkurien adoptio-ohjelmassa oman kodin etsimisen.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli pentu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida/kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu leikkauttamaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen toimenpidettä.

Lakka saapuu Suomeen leikattuna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lakka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

 

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.