Päivitetty 25.10.2020

Enkelikoira: VALOKKI


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
ei steriloitu

Kiitos mielenkiinnosta Valokki-pentua kohtaan! Valokki on saanut hurjan määrän kyselyjä ja tuleva koti tulee löytymään näiden joukosta. Tsemppiä oman rescue-koiran etsimiseen!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
16.9.2020

Mihai Gregorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M. G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista.  Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, mm. kissoja, vuohia, erilaisia lintuja, sikoja ja hevonen. Mihain tarhalle päätyy koiria monin eri tavoin: hylättynä tarhan porteille, löydettynä kaduilta harhailemasta tai pelastettuna kunnallisilta tarhoilta

Valokki, Lakka ja Muurain Mihain pelastama neljän pennun katras. Yksi pennuista on löytänyt kodin Mihain itsensä järjestämänä. Pentue oli paikallisen romanialaisen naisen hoivissa, mutta nainen ei kyennyt huolehtimaan pesueesta.

Valokki on, kuten sisarensakin, on iloinen, aktiivinen ja vilkas pentu. Valokki on reipas sekä ihmisten, että muiden koirien seurassa.

Valokki kaappasi siskoiltaan pidemmän turkin geenit. Valokilla on lyhyempää valkokirjavaa turkkia ja siinä päällä vaaleampaa pitkää karvaa. Todella omaperäistä ja tyylikästä! Vauhdikas pentu omaa myös suloisen “pystytukan”.

Valokin arvioitu aikuiskoko on noin 40cm ja 8kg.

Valokki etsii kotia, joka on valmis riehakkaaseen pentuelämään. Tulevan kodin tulee sitoutua kasvattamaan Valokki rakkaudella ja johdonmukaisuudella onnelliseksi, tasapainoiseksi aikuiseksi koiraksi ja ottamaan Valokki mukaan yhteiseen elämänmittaiseen seikkailuun.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

25.10.2020

Valokki olisi voinut saada huikean elämän rakastettuna kotikoirana, kohtalo puuttui peliin ja Valokki siirtyi tähdeksi taivaalle. Valokki, olit rakastettu ja lyhyt elämäsi oli merkityksellinen.

 

16.9.2020

Valokki aloitti Kulkurien adoptio-ohjelmassa oman kodin etsimisen.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli pentu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida/kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu leikkauttamaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen toimenpidettä.

Valokki saapuu Suomeen leikattuna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Valokki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

 

Valokin yhteyshenkilö on Mari Tammenkoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.