Kotia etsivä koira: LATE

Late on suloinen kuin karkki, mutta etsii koirakokenutta kotia, joka antaa paljon aikaa ja lempeyttä tälle hurmurille
Syntymäaika: 4/2020
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Kokoarvio:25cm/5kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
11.3.2024

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50–60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintuja, vuohia ja hevosia.

Late löytyi Aspa Mihailestin tarhalta, josta Mihail haki Laten omalle tarhalleen viime syksynä. Late on selkeästi Mihain perään ja Mihai onkin onnistunut kasvattamaan Lateen luottamusta. Laten tullessa tarhalle viime syksynä, oli hän niin peloissaan, että pelkopuri Mihaita. Nyt on kuitenkin luottamus karttunut ja sylissä on turvallista ja erityisen mukavaa köllötellä.

Vapaaehtoistyöntekijämme saapuessa häkkiin Late ihmettelee tulokkaita ja hämmästelee, että mitäs nyt tapahtuu ja “kukas tänne mun häkiin saapuikaan”. Late kiipeää mielellään Mihain syliin turvaan rauhoittumaan ja sieltä onkin turvallista ja mukavaa tutkailla uusia ihmisiä – Latea selkeästi kiinnostaa uudet tyypit!  Late asustelee kolmen muun koiran kanssa ja tulee paremmin toimeen tyttöjen kanssa. Hän ei kuitenkaan arvosta, jos muut riehuvat ja ärhenteleekin niille, jos ne tulevat liian lähelle. Uroskoirat menevät Laten mielestä “ei kiitos”- kategoriaan. 

Late on koira, jonka elämän alku on selkeästi ollut kivikkoinen. Laten elämässä on todennäköisesti ollut paljon pelkoa ja vaikeita tilanteita, joten varmaa on ainakin se, että Late kaipaa paljon ymmärrystä ja aikaa. Late on oppinut, että pelottavissa ja jännittävissä tilanteissa nopeiten tilanteesta pääsee pois, kun vähän näyttää hampaita –  etsinnässä on siis koti, joka ohjaa lempeästi ja kasvattaa kärsivällisesti luottamusta, jotta Laten ei tarvitse turvautua isoihin eleisiin. 

Late tarvitsee paljon aikaa sopeutuakseen uuteen ympäristöön ja uusiin ihmisiin. Kaikkiin kotikoiran taitoihin tulee tutustuttaa rauhassa ja kärsivällisesti positiivisin keinoin ja täysin koiran ehdoilla. Late tarvitsee aikaa, aikaa ja aikaa sekä rauhaa ja rakkautta, jotta tämä suloinen sylissä viihtyvä hurmuri pääsee loistoonsa ja uskaltaa olla oma itsensä. Late on ihana ja sympaattinen koira, joka ansaitsee mahdollisuuden onnelliseen elämään.

Late saattaa olla cotton, eli turkin hoito on rodulle myös erittäin tärkeää. Late voisi sopia ainoaksi koiraksi tai rauhallisen narttukoiran kaveriksi monenlaiseen ympäristöön.
Latea ei luovuteta lapsiperheeseen.

Päivitykset
11.3.2024

Late lähtee etsimään tositarkoituksella sitä ikiomaa kotia Kulkureiden adoptio-ohjelmassa!


 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen

Tutustu myös näihin: