Päivitetty 20.02.2018

Kodin saanut koira: LEOPOLD


Syntymäaika: 10/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
ei kastroitu

 

Tausta ja perustiedot:

Onevetin tarha on yksi Kulkureiden pitkäaikaisempia yhteistyötahoja ja tarhaa ylläpitää eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladut. Tarhalla on jo useampi sata koiraa ja hiljattain tarhalle on eri teitä löytänyt tiensä noin kuusikymmentä pentua. Pennut päätyvät tarhalle kuka mitenkin, hylättynä tai jonkun työntekijöistä löytämänä. Yksitoista niistä asui ensin erillään tarhan takaosan tyhjässä talossa, mutta niiden kasvaessa ne on nyt yhdistetty yhdeksi isoksi laumaksi. Koko vajaa tusina tulee moitteetta toimeen keskenään eikä edes ruoka ole tappelemisen arvoinen asia. Olisi hienoa, että pennut pääsisivät nopeasti omiin koteihinsa opettelemaan kunnon koirakansalaisiksi, ennenkuin niistä tulee arkoja vähäisten ihmiskontaktien myötä.

Leopold on yksi näistä pennuista ja asustaa kymmenen muun pennun kanssa samassa häkissä. Samaa perhettähän kaikki pennut eivät ole, mutta tunnelma on kuin sisarusparvessa konsanaan, iloa, murinaa, leikkiä, touhua ja kaverin läheisyyttä. Iloinen, rohkea ja utelias, kuten pennut yleensä, on myös Leopold ja vaikuttaa muutoinkin kiltiltä ja tasapainoiselta koiralta.

Leopold on nyt noin 7-8kg, kasvaa isoksi/isoksi keskikokoiseksi

20.2.2018
Leopold on saanut kodin Saksasta.

2.2.2018
Leopold tuli Kulkurien sivulle etsimään kotiaan.

Leopold, tuo pieni partasuu, on mukana touhussa ja se ei ujostele ihmistä ollenkaan, vaan pysyttelee innokkaasti jaloissa ja hakee huomiota.  Myös ruoka on toimiva Leopoldin huomion haussa. Normaalin pennun tavoin, kotona on siis odotettavissa vilinää ja vilskettä ja mahdollinen ruoka ahmatti.

 

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Leopold tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Leopold saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Leopold on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski  

 

(Videolla musta hyppivä koira, jolla valkoista rinnassa, on Leopold).

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.