Kodin saanut: LIINU

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

LIINU

* 4 kk (syyskuussa 2012)

* naaras

* Suomessa.

 

Liinu on löytynyt 10.8. Rakveren kaupungista ja odottaa tarhalla omaa kotia samassa häkissä puolta nuoremman pennun kanssa. Liinu on vähän hätää kärsivän näköinen, kun pentu juoksee koko ajan perässä ja haluaa leikkiä. Pikkuvanha Liinu suhtautuu kaveriinsa kärsivällisesti. Suloistakin suloisempi Liinu on hieman ujon oloinen, mutta pitää silityksistä. Ja leikistäkin pikkukaverin kanssa varmasti sitten, kun ei ole niin monta ihailijaa ympärillä, että pieni kissa ihan hämmentyy. Liinu on väritykseltään perinteisen raidallinen ja turkissa on pieni ripaus oranssia väritystä paikoitellen.

Liinu saapui kotihoitoon Toijalaan.

Päivitetty 5.10.2012.

Liinu on ollut kotihoidossa Toijalassa nyt viikon päivät.
Alusta asti tuli selväksi että Liinu ei ole enää ollenkaan ujo, vaan kaikkea muuta 🙂
Liinu on hyvin reipas, rohkea, utelias ja ennakkoluuloton nuori neiti, joka on hoitopaikassa muutamassa päivässä tutustunut hoitopaikan isoihin koiriin ja lukuisiin muihin kissoihin ja puikkelehtii nyt niiden kanssa täysin pelottomasti.
Liinu myös tapaa mielellään ihan vieraitakin ihmisiä ja menee aika lailla suoraan haistelemaan ja käynnistää pusku-kehräyskoneensa toivottaen vieraat tervetulleiksi.
Vaikka Liinu on sosiaalinen ja viihtyy niin muiden eläinten kuin ihmistenkin seurassa, se ei ole riippuvainen seurasta vaan viihtyy varsin hyvin myös itsekseen leikkien ja nukkuen.

Liinulla on hyvä, terve ruokahalu ja se osaa käyttää täydellisesti hiekkalaatikkoa. Ulkoilutarhassa se tykkää käydä pyörähtämässä, mutta ei viihdy siellä ainakaan näin syksyllä pitkään.
Vaikka Liinu on reipas ja leikkisä kissanpentu, ei se kuitenkaan ole mahdoton rasseli, vaan leikittyään aikansa se nukahtaa, mielellään sohvalla ihmisen kylkeen kiinni.

Liinun tulevassa kodissa voisi hyvin olla sille reipas kissakaveri leikkiseuraksi ja Liinua voidaan ajatella myös koiralliseen perheeseen. Jos Liinu menee ainoaksi kissaksi, on tulevan omistajan varauduttava leikityttämään ja aktivoimaan nuorta neitiä riittävästi.

Päivitetty 11.10.2012

Liinu sai kodin Kouvolasta kahden isomman kissan kaverina marraskuussa 2012.

Kuulumisia kotoa 11.12.12:

Liinu on kotiutunut oikein hyvin meille. Reipas ja utelias tyttö, aivan ihana! 🙂 Alkuun vanhat neidit sihisi ja sähisi Liinulle, mutta nyt ollaan jo kavereita keskenään, tai jos ei ihan kavereita niin ainakin siedetään toista ja syödään samalta ruokakupilta. Liinu on mukana kaikissa päivän askareissa, aamusta iltaan. Astianpesukoneen täyttö ja ruuanlaitto on erityisen mielenkiintoista puuhaa. Samoin hampaiden pesu tai lähinnä hammasharjat! On jo toiset uudet menossa kun Liinun pitää aina välillä käydä maistamassa miltä ne maistuu. 🙂 Ulkona ei olla vielä käyty, valjaat on vielä etsimättä vaatehuoneesta. Iltaisin iltaleikkien jälkeen Liinu usein nukahtaa sohvalle viereen tai syliin nukkumaan. Öisin Liinu nukkuu vieressä ja mikäänhän ei ole ihanampaa kun herätä vieressä kehräävän kissan ääneen! 🙂 Kummasti on vieraiden määrä moninkertaistunut syksyn aikana kun Liinu on meillä ollut. Kaikki ystävät ovat halunneet tulla katsomaan meidän kotitiikeriä! Ollaan molemmat todella tyytyväisiä Liinuun, jopa rakas aviomieheni on aivan myyty! 🙂

Kuvat näkyvät isompina klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: