Päivitetty 04.02.2015

Enkelikoira: LILJA


Lilja

 

LILJA

* noin 1-vuotias

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

24.4.2014
Liljan ja sen kahden siskon elämän alkutaival ei ole ollut kovin ruusuinen. Pennut löydettiin hylättyinä alle kahden kuukauden ikäisinä. Sisaruksilla oli kuitenkin onnea, sillä ne sattui löytämään hyväsydäminen tyttö, joka toimitti pennut paikallisen eläinsuojelijan hoiviin. Näin sisaruskatras pääsi Kulkureiden yhteistyökumppanin Andan luo turvaan odottamaan loppuelämän kotien löytymistä.

Tällä hetkellä Lilja on kuin kuka tahansa pentu: sosiaalinen, iloinen ja leikkisä. Löydettäessä Liljalla ja sen siskoilla oli pahoja iho-oireita todennäköisesti heikon ravitsemuksen vuoksi, mutta nyt nekin alkavat olemaan taaksejäänyttä elämää, vain pieniä jälkiä on enää nähtävissä pentujen turkeissa, mutta nekin tulevat varmasti katoamaan ajan myötä. Kaikki rokotukset Liljalla on jo kunnossa, ja tyttö tullaan myös steriloimaan ennen Suomeen tuloa. Liljan arvioidaan kasvavan keskikokoiseksi n. 15-20 kg:n painoiseksi.

12.6.2014
Kulkureiden aktiivit vierailivat Romaniassa 29.5. Andan Jilavan tarhalla, jossa seurue tapasi myös hurmaavan Liljan. Tyttö on luonteensa puolesta aivan ihana: reipas, sosiaalinen ja leikkisä. Ihmisiin Lilja suhtautuu avoimesti, eikä edes vieraat ihmiset saaneet tyttöä jännittämään. Seurue kuvailikin Liljaa hurmaavaksi tättähääräksi.

Korkeutta Liljalla on tällä hetkellä noin 40 cm ja painoa noin 12 kg, ja oletettavasti tyttö ei tästä tule enää kovin merkittävästi kasvamaan. Liljalla on edelleen sikaripunkin aiheuttamia karvattomia kohtia siellä täällä, mutta hyvällä hoidolla nämä ovat varmasti nopeasti hoidettavissa kuntoon.

Liljalle on lisätty myös muutama uusi kuva!

Liljan tulevan kodin tulee olla valmis opettamaan kaikki kotikoiran tavat alusta alkaen, sillä näillä pennuilla ei ole vielä mitään käsitystä sisäsiisteydestä tai hihnakäyttäytymisestä. Tulevan kodin tulisi myös muistaa, että koiranpennun ottaminen vaatii pitkäaikaista, jopa 15 vuoden sitoutumista.

15.7.2014
Kulkurien aktiivit tapasivat Liljan heinäkuun alussa ja tyttö on edelleen ihastuttava oma itsensä: avoin ja sosiaalinen! Tytön iho-ongelmat vaivaavat vielä jonkin verran, mutta tarhaolosuhteissa niiden hoito on haasteellisempaa kuin kotiolosuhteissa eli olisi erittäin tärkeää, että tyttö löytäisi pian ikioman kodin! Lisätty muutama uusi kuva Liljasta.

4.2.2014
Kulkurit saivat surullisia uutisia Romaniasta, Lilja on menehtynyt toisen koiran hyökättyä sen kimppuun.

Lilja saapuu Suomeen sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passien kanssa. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptoitavan eläimen terveyteen, luovutussopimukseenkoiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja Liljasta odottaa Niina.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.