Päivitetty 27.08.2016

Kodin saanut koira: LILYA (nyk. Lilja)


Syntymäaika: 3/2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloidaan

 

 

23.3.2016
Romaniassa hylätään vuosittain tuhansia ja taas tuhansia koiria. Romaniassa voi kauppareissulla ostaa koiranpennun, joka on myytävänä marketin yhteydessä olevan eläinkaupan lasiterraariossa. Kun pentu lakkaa olemasta ihana pörröinen lelu, se heitetään kadulle. Siellä sen selviytyminen on vähintäänkin huonoa. Joskus koiralla käy tuuri ja se kohtaa tiellään ystävällisen ihmisen ja se pääsee pois kadulta. Lilyellä oli tällainen onni ja nyt se asustelee Suflete Dragin voimanaisten ylläpitämällä Sintestin tarhalla noin kahdensadan muun koiran kanssa.

Lilyalla on huomiotaherättävän upea harmaa turkki, joka ei pääse oikeuksiinsa valokuvissa. Se kantaa muassaan kaduilta saatuja taisteluarpia, sillä sen toisesta korvasta puuttuu puolikas ja hännästäkin on puolet jäänyt matkan varrelle. Aluksi Lilya jännittää vieraita, mutta suhteellisen nopeasti se rohkaistuu ja kun se kerran sille tielle lähtee, se antaa koskea itseään ja vierailun loppumetreillä se kiipeää jo syliin läheisyyttä hakemaan. Luonteeltaan se on aktiivinen ja leikkisä koira, jonka pylly heiluu elämänilosta. Lilya komentaa naapurihäkin koiria ja tekee sen käyttämällä huolettomasti ääntään, joten kerrostalo ei välttämättä ole sille ensisijainen koti. Koska häkissä on varsin niukasti liikuntamahdollisuuksia ja ruokaa on paljon tarjolla, Lilyalle on päässyt kertymään hieman ylipainoa, joka varmasti tasaantuu, kun se alkaa saamaan säännöllistä liikuntaa.

Lilya on kooltaan noin 52 senttiä ja 20 kiloa.

21.4.2016
Lisätty Lilyalle video maaliskuulta.

10.5.2016
Saimme terveiset toukokuun reissulaisilta: Lily on kiltti ja suloinen. Alkuun pienen hetken se ujostelee, mutta sitten se on todella reipas ja pyörii jaloissa pyytämässä huomiota. Lily on seurallinen, ihmisrakas ja melko helpon oloinen. Tällä kertaa se ei haukkunut mitenkään merkittävästi.

Lisätty kuvia kauniista Lilyasta.

1.6.2016
Lisätty Lilyalle video. Töpöhäntäisen koiratytön takapuolikin heiluu, kun se hiukan ujostellen tulee tervehtimään ihmisvieraitaan.

17.7.2016
Lilya ja sen töpöhäntä odottavat edelleen löytäjäänsä. Lilya on pysynyt karuhkoista olosuhteista huolimatta sosiaalisena ja iloisena väkkäränä, jolle jokainen asia maailmassa on rakkauden kohde. Erityisesti sitä ovat ihmiset ja muut koirat. Aktiivimme kuvailevat Lilyaa sydämelliseksi hölmöksi. Lilya ei tarhalla merkittävästi hauku, joten sen koti saattaisi sijaita kerrostalossakin.

Lisätty kuva ja video.

30.7.2016
Kaikki sanat muodostuvat kirjamista ja sanoista muodostuu lause. Ja silti joissain kirjaimissa, sanoissa ja lauseissa on niin paljon enemmän kuin toisissa. Kuten: Lilya on varattu omaan, rakastavaan loppuelämän kotiin Suomeen. Olet tervetullut.

27.8.2016
Viimeöinen Kulkurilento toi mukanaan myös Lilyan, töpöhäntäisen kaunottaren perheensä luokse. Nyt sillä on koti ja se nukkuu lämpimässä ja turvassa ja se sai nimekseen suomalaisittain Lilja. Onnea matkaanne Lilja ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lilya saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lilya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lilyan yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Heinäkuu 2016

Lilya toukouussa 2016:

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.