Kodin saanut: LINDA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

LINDA

* n. 7-8 kk

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

26.08.2013

Haluatko karvaisen ystävän, joka katsoo sinua palvoen, seuraa tiiviisti kintereilläsi ja rakastaa huomiotasi yli kaiken? Elämässäsi on aikaa koiralle, joka kaipaa alati seuraasi, ja sinulla on halua & taitoa opastaa sitä kärsivällisesti myös yksinoloon. Siinä tapauksessa nuori Linda voisi olla sinun tuleva koirakaverisi.

Lindan tarina on se tavallinen romanialainen; Linda on poimittu talteen kadulta. Se oli elänyt hetken erään eläinystävällisen ihmisen luona sisällä, mutta koska hän ei voinut tyttöä pitää pidempään, Linda oli vaarassa joutua takaisin kadulle. Siinä kohtaa hätiin tuli eläinsuojelija Anda Murgu, joka otti pörröisen tytön jo entisestään täydelle tarhalleen.

Koska Linda tarvitsee oman ihmisen, jonka huomiota se ei joudu jakamaan muiden koirien kanssa, tarha on sille aivan väärä paikka. Andalla on huolehdittavanaan 120 koiraa, ja Andaa on vain yksi. Sen vuoksi olisi hyvä, jos Linda pääsisi pikimmiten omaan Suomi-kotiin.

Lindalla on ikää 7-8 kuukauden verran. Luonteeltaan se on iloinen ja sosiaalinen, ja se rakastaa huomiota, rapsutuksia ja paijaamista. Yöt se nukkuu Andan kainalossa. Se on kuin varjo seuratessaan Andaa päivän touhuissa. Muista koirista tai leikkimisestä Linda ei välitä. Sitä kiinnostaa vain ihmisen huomio.

Linda painaa tällä hetkellä 6 kg eikä siitä aikuisenakaan tule kuin arviolta 8 kg:n painoinen.

Tulevalla kodilla olisi hyvä olla ennestään koirakokemusta ja taitoa kasvattaa hyvin voimakkaasti omistajaansa kiintyvää koiraa. Linda sopisi parhaiten aikuiseen kotiin, mieluiten sellaiseen, jossa omistaja ehkä viettäisi jo eläkepäiviään.

Linda luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, loishäädettynä, tautien varalta testattuna ja oman EU-passin omistavana.

Tutustu huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa. Muistathan, ettei mitään eläintä saa ottaa hetken mielijohteesta!

Jos olet varma, että voit tarjota Lindalle pysyvän kodin, ota yhteyttä Taijaan.

07.09.2013

Linda on varattu omaan kotiin Ranskaan.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: