Kodin saanut: LOLA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

LOLA

* 2-3 vuotias

* Steriloitu narttu

* Romaniassa.

 

 

 

26.05.2013

Lolan tarina alkaa kadulta, kuten niin monen muunkin Romanialaisen katukoiran tarina. Lolan elämän alusta ei ole kenlläkään tietoa, mutta n. viikko sitten Lolan elämä muuttui radikaalisti. Lolaan kiinnitti huomionsa kadulla Romanialainen eläinsuojelija Giovanni Razvan. Lola poukkoili yksinään, hämmentyneenä ja todellisessa vaarassa autojen välissä . Lolan onneksi Giovanni sai tytön rauhoitettua ja sai tytön vietyä omaan koirasuojaansa turvaan. Lola oli aluksi hämmentynyt ja peloissaan kaikesta tapahtuneesta, mutta nyt tyttö on saanut jo hieman rauhoituttua ja todellinen luonnekin alkaa Lolasta paistamaan läpi.

Lola on pienikokoinen, makkaramallinen, n. 6,5 kiloinen ja n. 2-3 vuotias narttu. Lola on nyt steriloitu ja valmis matkustamaan omaan kotiinsa n. kuukauden kuluttua kun kaikki rokotukset ja muut tarvittavat toimenpiteet on tehty.

Lola on hyvin mukava koira. Ystävällinen, lempeä, iloinen ja hellyydenkipeä. Alun hämmentyneestä ja pelokkaasta pikkukoirasta ei ole enää mitään viitteitä tytön käytöksessä. Lola on päässyt myös tapaamaan lapsia suojassa ollessaan ja Lolan mielestä lapset ovat oikein mukavia kavereita. Lola tulee myös muiden koirien kanssa mainiosti toimeen ja kissankin Lola on tavannut, eikä Lolalla ollut kissaa vastaan mitään.

Lolalle etsitään sitoutunutta ja motivoitunutta kotia, jossa muistetaan että taustastaan johtuen Lolan koulutus tulee aloittaa ihan alkeista. Lolalla tuskin on käsitystä remmikäyttäytymisestä, sisäsiisteydestä tai muistakaan perusasioista. Myös Lolan läheisyydenkaipuu ja rakkaus ihmisiin kannattaa ottaa huomioon, sillä yksinoloa varmaankin joutuu Lolan kanssa harjoittelemaan.

Lola on normaali iloinen koira, joka tarvitsee itselleen normaalin iloisen omistajan. Lapset ja koirakaveri olisivat  varmasti Lolan mielestä kiva lisä.

 

28.5.2013

Lola on varattu Saksaan.

05.08.2013

Lola on nyt omassa kodissaan Saksassa.

 

Kuvat aukeava klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: