Enkelikoira: LOLLY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

LOLLY

* noin 2-vuotias

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

Varautukaa ihastumaan järjettömästi: romanialaisessa eläinsuojelujärjestö Asociatia A Doua Sansassa vaikuttavan Carmenin sisko oli löytänyt tämän pikkuneidin kotikulmiltaan Bukarestin lähiöstä. Suomalaisen on kovin vaikea ymmärtää, miten moisia kultamuruja hylätään selviämään yksin kadulle. Onneksi sen löysi ja keräsi talteen ihminen, joka rakastaa eläimiä, eikä pieni joutunut kohtaamaan koiriin yleisesti kohdistuvaa romanialaista vihaa tai inhoa.

Lämminsydäminen pelastaja rakastui tyttöön päätä pahkaa. Hän soitti siskolleen, joka kiiruhti paikalle katsomaan aarretta ja kas kas, tirppana sulatti myös kaiken nähneen eläinsuojelijan sydämen. Koira nimettiin söpöytensä vuoksi Lollyksi, ja neiti päätyi nopeasti Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

Lolly on kaikkea, mitä ihanteellinen seurakoira voi olla: energinen ja iloinen, ystävällinen ja miellyttävä, lempeä ja leikkisä, kaikkia rakastava kaunotar – yksinkertaisesti ihana! Se tulee toimeen kaikkien kanssa. Isompien koirien kera se on peuhannut täysin rinnoin ja ollut muutoinkin todella reipas ja rohkea. Lollya voisi ajatella monentyyppiseen kotiin. Tulevan kodin on kuitenkin muistettava, että huumaavan söpöyden alle kätkeytyy koira, joka tarvitsee aktiivista elämää, liikuntaa, puuhastelua ja huomiota. Lollya ei luovuteta pehmoleluksi 🙂

Lolly on käynyt eläinklinikalla tarkastuksessa, ja se on saanut asianmukaiset rokotteet ja loishäädöt. Kuten kuvista näkyy, eläinlääkärissä se oli hitusen ujostellut ja jännittänyt, sillä paikka oli sille kovin outo. Lolly on korkeintaan 2 vuoden ikäinen ja painoa sillä on 4,7 kilon verran. Se tullaan steriloimaan ennen Suomeen matkustamista. Lolly on tällä hetkellä Carmenin hoivissa odottamassa pääsyä omaan kotiin Suomeen, sellaiseen kotiin, joka ei hylkää sitä enää ikinä.

Lolly etsii sitoutunutta kotia, jossa on aikaa, kärsivällisyyttä ja halua paneutua sen kotiutumiseen. Lolly tullaan luovuttamaan sirutettuna, loishäädettynä, rokotettuna ja oman EU-passin omaavana. Se on valmis matkustamaan Suomeen toukokuun loppupuolella.

Jos olet tutustunut sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja tiedät voivasi tarjota Lollylle turvallisen kodin sen loppuelämäksi, ota yhteyttä Taijaan.

5.5.2013
Lolly on varattu omaan kotiin.

5.6.2013
Lolly on saanut oman kodin ja matkustanut Suomeen 4.6.2013.

28.12.2015
Puolen vuoden päästä tulee kuluneeksi kolme vuotta tuosta päivästä, kun pienen pieni Lolly-tyttö matkasi Bukarestin miljoonakaupungin humusta Suomeen omistajansa kainaloon.
Lolly onnistui varsin nopeasti kietomaan tassunsa niin omistajansa, kuin koko muunkin suvun ympärille. Tuskin olemmekaan yllättyneitä siitä, että tänä päivänä Lolly on hemmoteltu perheenjäsen, jolla kyllä tarvittaessa löytyy luonnetta, ja joka varsin taitavasti osaa tassuttaa omistajaansa -edelleenkin- mennen tullen.

Ennen joulua Lolly osallistui “Lemmikki Lutuna” -valokuvausliikkeen järjestämään kuvakilpailuun, jossa pikku neiti kilpaili Kulkureiden hyväksi.
Tämä pieni roska, joka Bukarestissa hylättiin yksin kadulle, taisteli ja keräsi ääniä urheasti, kisaillen usean rotukoiran rinnalla. Kilpailu oli suosittu, sillä kanssakilpailijoina Lollyllä oli 34 muutakin koiraa. Loppupelissä arpa ratkaisi voittajan ja Lolly sijoittui kilpailussa toiseksi, saaden kuitenkin voittajan kanssa saman äänimäärän. Ääntenlaskenta iltana Lollyn paras ystävä,10-vuotias Elias poika, joutui valvomaan ja jännittämään pienen ystävänsä puolesta tulosta kuin vaalivalvojaisissa konsanaan.

Kulkurit onnitteleet Lolly-tyttöä menestyksekkäästä kilpailusta!

Lisätty Lollylle voittoisat kisakuvat.

19.1.2023

Lolly-koiran vatsasta löytyi suuri kasvain ja sen vuoksi Lolly päästettiin vehreimmille lenkkeilylaitumille 4.1.2023.  Lolly perhe kertoo, että Lolly eli hyvän, tapahtumarikkaan elämän ja oli loppuun saakka rakastettu perheenjäsen – aina mukana kaikkialla ja kaikessa tekemisessä. Lämmin osaonotto Lollyn perheelle.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: