Päivitetty 30.04.2022

Enkelikoira: LOTA (nyk. Pyry)


Lota8

 

LOTA

* n. 2-3 v

* uros

* kastroitu

* Romaniassa.

 

 

03.07.2014
Saapuessamme OneVet eläinlääkäriaseman hoitolan isolle sisäpihalle meidät ympäröi välittömästi koirapaljous, toiset pysyttelevät kauempana, mutta rohkeimmat tuppaavat suoraan iholle tervehtimään meitä vieraita ihmisiä innokkaasti. Tähän rohkeampaan sakkiin kuului myös Lota. Kookas uros, joka on pysäyttävä ilmestys ulkomuotonsa ja sinisten silmiensä ansiosta. Lota on päätynyt hoitolaan kadulta, josta se tavattiin yksinään harhailemasta jonkin aikaa sitten.

Lota on reipas, mutta rauhallisen oloinen uros, jolla on ikää n. 2-3 vuotta. Isossa porukassa Lota on tasapainoinen jäsen, jota muut koirat tuntuivat arvostavan melkoisesti. Ääntään Lota käytti vain niissä tilanteissa, kun pienempi uros lähti häkin läpi haastamaan ja rähisemään Lotalle. Ihmisiin Lota suhtautuu ystävällisesti ja avoimesti, välillä jopa hieman välinpitämättömän oloisesti. OneVetin sisäpihan isossa laumassa on sekä narttuja, että uroksia, eikä Lotalla ollu kenenkään vapaana liikkuneen kanssa kahnauksia vierailumme aikana.

Lota on kooltaan n. 55 cm tai hieman yli ja painoa pojalle on kertynyt n. 20 kiloa. Ulkonäön puolesta voisi päätellä, että Lotassa on ripaus Huskya. Lota on melko energinen ja itsenäinen koira, joka tulee vaatimaan tulevalta omistajaltaan aktiivisuutta ja motivaatiota. On hyvä muistaa, ettei Lota ole välttämättä kovin harjaantunut remmikävelijä, eivätkä muutkaan kotikoiran taidot ole Lotalla heti hallussa. Aikaa, työtä ja sitoutumista tullaan myös varmasti tarvitsemaan.

Lotan oletetusta rotuperimästä kannattaa myös ottaa huomioon, että Huskyillä on usein riistaviettiä luonnostaan, joten irtipitäminen ei välttämättä ole Lotan kohdalla mikään itsestäänselvyys. Välttämättä kerrostalokaan ei ole aktiiviselle ja kekseliäälle koiralle mikään optimiympäristö. Vaikka Lota ei haukukaan, Huskyjen äänenkäyttö on usen hyvinkin monipuolista, joten sekin on seikka joka tulee Lotaa harkitessa ottaa huomioon.

2.9.2014
Lota on varattu omaan rakastavaan kotiin Suomeen.

15.2.2015
Lota muutti omaan kotiinsa pitkän odotuksen jälkeen Ystävänpäivänä 2015.

30.4.2022
Pyry, entiseltä nimeltään Lota, sai viettää monta vuotta rakastettuna perheenjäsenenä. Eilen hän on kuitenkin siirtynyt enkelikoiraksi. Otamme osaa perheen suruun.

 

 

Lota saapuu uuteen kotiinsa sirutettuna, rokotettuna, kastroituna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passilla varustettuna. Tutustuthan ennen harkittua yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

Upean, sinisilmäisen Lotan kodin etsinnässä auttoi Veronika Vitri.

Video Lotasta toukokuulta OneVetin hoitolasta:

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.