Päivitetty 20.08.2022

Kodin saanut koira: NAAVA


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

20.3.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Naava on päätynyt koiratarhalle löydyttyään kylästä yksin harhailemasta. Hyvin pian kävi ilmi, että koira on sokea, tai ainakin lähestulkoon sokea. Adina kertoo, että Naava on luultavasti ollut paikallisen lammaspaimenen työkoira, mutta koiran käytyä tarpeettomaksi sen menetettyä näkökyky, se on ehkä tarkoituksella jätetty niin kauas kotoaan, ettei enää osannut takaisin. Koira oli löydettäessä hämillään ja selvästi itselleen vieraalla alueella.

Naava on huomiota herättävä näky takkuisessa turkissaan. Ulkonäkö voi herättää pelkoakin, mutta ulkokuoren alla naava on pehmeä ja lempeä, kuin hattara. Naava kulkee nenänsä avulla ihmisen luo, tutkii varovaisen kohteliaasti ja nappaa namit kädestä varovaisesti, tippaakaan hampailla tarttumatta. Se on hämmästynyt saamastaan huomiosta, mutta selvästi mielissään. Alkuun Naava on hyvin kohtelias ja varovainen, mutta jonkin ajan kuluttua se on niin hurmioitunut peppurapusutuksista, että istahtaa vahingossa ihmisen päälle kaataen tämän kumoon. Naava on häkissäänkin hiukan eksyksissä. Tarhan jatkuva hälinä ja meteli eivät ole ideaaleja sokealle koiralle. Naava kuitenkni suhtautuu tilanteeseen ihmeen tyynesti. Naava haukuskelee joskus muiden mukana, mutta ei ole erityisen äänekäs. Adina kertoo, että se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, ja on aina ihmiselle lempeä. Naava antaa hienosti tutkia rastoittunutta turkkiaan, vaikka se varmasti jo kiristääkin paikka paikoin ja se antaa myös tutkia korvat ja hampaat. Hampaat Naavalla ovat yllättävän hyvässä kunnossa. Naava liikkuu ketterästi ja hypähtää jopa hieman ihmistä vastenkin.

Naava nauttisi varmasti omasta pihasta, jolla köllötellä. Kovin vilkas asuinalue voi olla Naavalle haastava näkökyvyn puutteen vuoksi. Sokean koiran kanssa on tärkeää, että koira oppii esimerkiksi huonekalujen paikat, joten mielellään Naavan koti eläisi suht tasaista, vakiintunutta elämää. Kodissa voi olla muitakin koiria, mutta ehkä vilkkaan koiran riehumisleikkeihin ei Naavasta enää ole. Naava on testattu hiljattain sydänmatopositiiviseksi ja tilanne on tällä hetkellä selvityksen alla. Naavan hoidon suhteen konsultoidaan parhaillaan eläinlääkäriä. Sydänmato ei ole aiheuttanut oireita Naavalle. Sydänmadosta voit lukea lisää sivuiltamme.

Upea Naava on arvilta noin 8- vuotias. kokoa Naavalla on noin 70+ cm ja painoa vähintään 40- 45 kiloa.

Päivitykset

13,8,2022

Naava matkusti vihdoin oman perheensä luo Suomeen.

28.4.2022

Naavan tarina on koskettanut monia. Liikuttuneena voimme kertoa, että Naavan elämä tulee pian muuttumaan, sillä hänellä on ikioma eläkepäivien koti Suomessa.

20.3.2022

Naava aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Naava saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Naava on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nina Ehrström

https://www.youtube.com/shorts/HI-DRYuNf80 

https://www.youtube.com/shorts/kcr_suvat10

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.